Попри активну взаємодію Білорусі та росії, ймовірність нападу поки низька. Про це розповів представник Головного управління розвідки Андрій Юсов на прес-конференції.

Проте, за словами Юсова, залучення військ Білорусі до війни з Україною є у мріях диктатора путіна.

Андрій Юсов. Фото: скрін Ютуб
Андрій Юсов. Фото: скрін Ютуб

"Блакитною мрією путіна залишається залучення білоруської армії до наземних операцій на боці російських окупантів проти України. Проте, за весь час повномасштабного вторгнення, попри прямі і непрямі вмовляння і тиск, путін цього не досяг. Зараз ситуація не змінилась", – заявив Юсов.

Втім, за словами представника, це не є приводом розслаблятись. За весь час ці дві країни активно взаємодіють: передають зброю, техніку та боєкомплекти. Але наземна операція сухопутних військ Білорусі проти України наразі неможлива. Прикордонники відстежують ситуацію на кордоні, все стабільно. Вся інформація стосовно можливого нападу з Білорусі найближчим часом не більше ніж спекуляція. Солдатів там недостатньо, щоб напасти, та і наші кордони чітко та суворо охороняються прикордонниками.

Популярні новини зараз
"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу
Показати ще

Артилерійська система "Кропива"
Артилерійська система "Кропива"

Ці країни регулярно проводять спільні навчання, на території Білорусі розмістять ядерну зброю. Цей жест більше направлений на залякування країн НАТО. Але більшість їх дій носять навіть пропагандистський характер, адже йдеться про союзні держави.

Нагадаємо, портал Знай, інформував українцям розповіли, коли розпочнеться розпад росії: "Необхідно підготуватися та уникати помилок минулого"

Раніше на порталі Знай повідомлялося, "розслаблятися зарано": в Силах оборони попередили про небезпеку атак дронами

Також, наш портал інформував, "говоримо мамі, що на заробітках у Польщі": два брати вже 3 роки воюють, але майстерно це приховують