Росія продовжує деградувати, а тим часом Захід може розпочати підготовку до процесів її розпаду. Що побачить наше покоління найближчими роками.

Про це у статті для Foreign Policy пише професор політології Університету Рутгерса у Нью-Йорку Олександр Мотиль.

путін, фото: скріншот з відео
путін, фото: скріншот з відео

Якщо колись Захід вирішив допомогти СРСР, що розвалювався, то зараз допускати подібних помилок по відношенню до сучасної путінської Росії точно не слід. Поразки Кремля у війні були очевидними ще на початку квітня, коли вони не зуміли окупувати Київ.

"Насправді поєднання невдалої війни за кордоном і тендітної, напруженої системи всередині Росії з кожним днем ​​збільшує ймовірність краху. Незалежно від того, чи буде це добре чи погано для Заходу, це результат, до якого політики мають бути готові, – зазначив Олександр Мотиль.

Популярні новини зараз
"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Байден, Цзіньпін, путін, скріншот: YouTube
Байден, Цзіньпін, путін, скріншот: YouTube

Найімовірніше, коли диктатор путін вже втратить свою владу, там розпочнеться жорстока боротьба за посаду у Кремлі між правими націоналістами.

Вони всі захочуть зберегти авторитарну систему, і цим відродити напівдемократичний рух заради припинення війни. Ця вся боротьба остаточно позбавить Росію всіх залишків військового потенціалу, тобто відбудеться повна демілітаризація.

Далі вчений згадав як розпадався СРСР, і сучасна росія більш тендітна освіта, якщо порівнювати. А цього диктатор неймовірно боїться.

"У сучасних умовах вистачить лише тригера, щоб підштовхнути систему до краху. Невдала війна з Україною, що виявила слабкість Путіна та його держави, цілком може стати тією іскрою, яка підпалить старі колоди російських інститутів, - зазначає Олександр Мотиль.

путін, скріншот: YouTube
путін, скріншот: YouTube

При цьому сьогодні точно не можна передбачити, яким буде розпад росії: мирним або буйним. Песимісти зазначають, що Кремль до талого вестиме війни з державами, а оптимісти зазначають, що росіяни не зможуть воювати на кількох фронтах, оскільки неймовірно демотивовані.

"Це не означає, що Захід повинен просто сидіти склавши руки, доки росія деградує. Потрібно підготуватися до можливого розпаду. Політикам слід уникати повторення помилок минулого, таких як спроби допомогти вижити явно вмираючому Радянському Союзу, – сказав професор.

Російські окупанти, фото: скріншот із відео
Російські окупанти, фото: скріншот із відео

Нагадаємо, що "Розслаблятися рано": у Силах оборони попередили про небезпеку атак дронами.

Раніше ми повідомляли, що окупанти можуть завдати потужного ракетного удару: експерт попередив українців, коли це станеться.