Окрім того, що Новий 2024 рік почався трагічно і багато наших громадян ще не війдійшли від атак і обстрілів, українців лякають тим, що у найбличий час окупанти знову почнуть наступати на Харків.

Про це повідомляє іноземне видання "The Telegraph".

Російські окупанти, фото з вільних джерел
Російські окупанти, фото з вільних джерел

Із посиланням на джерела, журналісти зазначають про те, що місцеві підрозділи військової розвідки вважають, що російські війська можуть посилити повітряні атаки вже у цю неділю - 7 січня, адже росіяни будуть святкувати Різдво.

Співрозмовник видання додав, що сухопутний наступ окупантів може розпочатися вже 15 січня.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

І російські, і українські війська борються за кращі позиції вздовж лінії фронту, яка охоплює села Куп’янськ, Сватове та Кремінна, неподалік від кордону Харківської області.

Окупанти, glavcom
Окупанти, glavcom

Росія зосередила свої ресурси в цьому районі, намагаючись наступати на контрольовані Україною міста Кремінна та Лиман, які були окуповані російськими військами, доки Київ не розпочав блискавичний контрнаступ у вересні 2022 року.

Західні аналітики кажуть, що на лінії фронту мало що змінилося, оскільки російські війська лише атакували.

Цю лякаючу статтю прокоментував під час брифінгу з журналістами голова Харківської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов.

Він наголосив на тому, що зазаз концентрації військових підрозділів ворога на кордоні наразі не зафіксовано.

Однак ворог постійно обстрілює населені пункти поблизу кордону.

"За останні два дні війська РФ випустили по цим населеним пунктам десятки ракет С 300. Зафіксовані влучання в житлові будинки, інші об'єкти цивільної інфраструктури. Для того, щоб говорити про будь-який наступ чи плани ворога, він має сконцентрувати свої військові підрозділи в тому чи іншому напрямку. Наразі такої концентрації немає", - пояснив Синєгубов.

Однак він попередив українців, що ситуація може змінюватися щохвилини, тож ситуція на кордонах постійно відстежується.

"Ми розуміємо, що ворог від своїх намірів щодо можливого відбиття територій, які він втратив восени 2022 року, а також щодо міста Харкова, не відмовився. Маємо бути готові завжди! ", - зазаначив очільник Харківської ОДА.

Нагадаємо, портал Знай інформував, "Побажання одне...": архімандрит Авраамій звернувся до воїнів ЗСУ у дуже важкий для них час

Раніше на порталі Знай повідомлялося, окупант намагався врятуватися, але наздогнати БТР не вийшло: "своїх не кидають" навпаки

Також, наш портал інформував, у Повітряних силах попередили про наступну потужну ракетну атаку