Цього року Православна церква України вперше відзначають Різдво 25 грудня за новим ліанським календарем, як і більшість православних церков світу.

Про це заявив предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній. Таке рішення є ще одним культурним кроком України на відстані від Росії, де досі святкують Різдво за старим стилем – 7 січня.

Різдво, кадр з відео
Різдво, кадр з відео

Водночас це наближає нас до європейських традицій. Однак охочі можуть відзначати свято і за старою звичкою у січні, зазначив в.о. намісника Києво-Печерської лаври архімандрит Авраамій. На його думку, у ці важкі часи особливо важливо бути єдиним народом, не втрачати людяності та згуртованості. Адже ворог прагне посіяти розбрат та недовіру між українцями. Саме зараз дуже важливо зберігати мир та єдність, пам'ятати про жертви наших героїв.

Авраамій також зазначив, що ПЦУ найбільше серед усіх церков допомагає українським захисникам. Він побажав воїнам незламного бойового духу, віри у перемогу та впевненість, що з ними Господь та вся українська громада.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

ЗСУ. Фото: Youtube
ЗСУ. Фото: Youtube

"У мене дуже багато знайомих є на фронті, з якими ми часто спілкуємося. І, звичайно, я розумію, за яких обставин вони перебувають. І їм побажання одне – це незламність духу, звичайно, що перемоги, а ми обов'язково переможемо!”, - зазначає він.

Нагадаємо, боротьба за Україну замість кар'єри в США:парамедик Вікторія Гончарук не змогла стояти осторонь

Як повідомляв "Знай.uа", воїни ЗСУ заживо поховали окупантів у підвалі, які намагалися втекти від Bradley: "Простіше, ніж у полі"

Знай.uа писав, два роки по підвалах заводу: з Авдіївки забрали 12 людей, які забули, як виглядає світло