Російські війська теоретично можуть здійснити повторну спробу наступу на Київ, якщо звільняться їхня сила на якійсь ділянці фронту внаслідок відступу українських військ.

Таку думку висловив в ексклюзивному інтерв'ю колишній боєць полку "Азов", а нині - інструктор Військової школи командирів імені Євгена Коновальця на позивній "Мактавіш".

Воїни ЗСУ. Фото: скрін youtube
Воїни ЗСУ. Фото: скрін youtube

На його переконання, якщо українські сили раптово "посипляться" і почнуть поспішно відступати на якійсь ділянці фронту, це дозволить росіянам задіяти додаткові підрозділи та резерви. І саме такі звільнені сили противника реально можуть спробувати наступ на столицю, щоб розтягнути і розпорошити " українську оборону.

Втім, за словами "Мактавіша", українська влада та військове командування планомірно готується до можливих сценаріїв, у тому числі й до оборони Києва. Будуються зміцнення, формуються спеціальні підрозділи. Тобто стратегічний план дій на такий випадок існує.

Популярні новини зараз
Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Воїн ЗСУ, фото: Facebook
Воїн ЗСУ, фото: Facebook

Однак військовий зазначив, що окупантам сенсу йти на Київ просто немає. Вони мають багато проблем на інших фронтах. Це може статися тільки тоді, коли вони захочуть бути тотально знищеними.

Нагадаємо, боротьба за Україну замість кар'єри в США: парамедикиня Вікторія Гончарук не змогла стояти осторонь

Як повідомляв "Знай.uа", "Мадяр" розповів про головну проблему контрнаступу

Знай.uа писав, воїни ЗСУ заживо поховали окупантів у підвалі, які намагалися втекти від Bradley: "Простіше, ніж у полі"< /span>