Юна українка Вікторія Гончарук, пройшовши світлий шлях освіти та роботи на Волл-стріт, раптово повернулася до України, де стала бойовим медиком на передовій. Її історія – шлях від скромного маленького міста до порятунку життів на фронті – надихає та показує, що пристрасть до рідної країни може призвести до незвичайних вчинків.

Виховуючись у Баранівці, Житомирської області, Вікторія мріяла про освіту за кордоном з ранніх років, повідомляє "Українська правда.Життя".

Виктория Гончарук / фото
Виктория Гончарук / фото

Вона підробляла, починаючи з 12 років, щоб досягти своєї мети здобути вищу освіту в університеті мрії. Після навчання у США та Литві, вона успішно завоювала повагу у сфері бізнесу та фінансів на Уолл-стріт та об'їздила безліч країн – Південну Корею, Індію, Велику Британію, Німеччину, Аргентину, Тайвань.

Після успішного завершення навчання у 2022 році Вікторія Гончарук розпочала свою кар'єру в інвестиційному банкінгу. Вона працювала в Investment Banking Department у Citigroup, де займалася роботою з технологічними компаніями.

Популярні новини зараз
Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Пізніше її професіоналізм та унікальні навички були визнані великим холдингом Morgan Stanley у Нью-Йорку, де вона також працювала в інвестиційно-банківському відділі.

Виктория Гончарук / фото
Виктория Гончарук / фото

Однак коли війна обрушилася на Україну, все змінилося. Разом зі своєю родиною Вікторія ухвалила рішення про захист батьківщини. Незважаючи на успішну кар'єру та блискучі перспективи за кордоном, вона воліла допомагати у боротьбі за Україну.

"Я працювала на Уолл-стріт у найбільшому банку країни. За день до того, як я поїхала в Україну, у нас була велика урочиста подія з клієнтами, і тут наступного ранку сідаю на літак, їду в Україну, одягаю форму та йду. То була холодна зима. Дуже великий контраст,— розповідає дівчина.

Її бажання допомогти стало початком маленького проекту, що виріс у некомерційну організацію, що займається постачанням засобів тактичної медицини.

Вікторія Гончарук не лише допомагає рятувати життя на передовому, а й бере активну участь у military-tech проектах, співпрацюючи з українськими розробниками. Її досвід та навчання за кордоном приносять користь, даруючи навички, необхідні для роботи парамедика на передовій.

Виктория Гончарук / фото
Виктория Гончарук / фото

Тяжкі рішення, які стоять на межі життя і смерті, тепер щоденні для Вікторії – вона робить непростий вибір, рятуючи поранених воїнів.

"У мене залишилося буквально 2-3 друга. На жаль, немає бажання навіть із ними говорити зараз, я все одно живу зі своїм екіпажем. Я обов'язково один день бачуся з батьками, ще один день – на те, щоб з'їсти все, що я хотіла, і все – можна повертатися"

Окрім своєї роботи на передовій Вікторія Гончарук також відзначає роль жінок в армії.

"Я часто чую, що чоловіки погано ставляться до дівчат в армії, але це не зовсім так. Багато дівчат в Україні, на жаль, самі себе позиціонують як слабих, яких треба захищати. Але ми повинні стояти самі за себе, стояти за Україну", — вважає парамедикиня.

Виктория Гончарук / фото
Виктория Гончарук / фото

Вона закликає не лише боротися за Україну, а й за свої позиції у суспільстві та збройних силах. Її впевненість і відданість своїй країні роблять її не лише медиком, а й символом сміливості та відваги, що йде в ногу з сестрою, яка також служить на передовій.

"Кохання в Україні виховується, і не обов'язково з ранніх років. Це не те, що ти можеш вбити. Ми з сестрою – мабуть, дуже гарний приклад, — підсумовує Вікторія Гончарук.

Життя Вікторії Гончарук – це історія про прийняття виклику та повернення до рідної землі, про постійну боротьбу та жертви, вжиті для захисту своєї країни. Її історія – це свідчення про те, що навіть найяскравіші та найперспективніші кар'єри можуть поступитися бажанням допомогти нужденним і захистити те, у що віриш.

Раніше ми повідомляли, два роки по підвалах заводу: з Авдіївки забрали 12 людей, які забули, як виглядає світло

Також наш портал інформував про те, що кожна українка має бути готовою до війни: наречена "Да Вінчі" Аліна Михайлова пояснила чому