В Україні триває війна і росіяни щоночі атакують нашу країну беспілотниками "Шахед". Стало відомо, що окупанти обладнали їх реактивними двигунами, які в 2-3 рази більше додали "Шахедам" швидкості та їх стало значно складніше збивати.

Про це заявив російський генерал-майор Володимир Попов в ефірі пропагандистського телеканалу.

Shahed-136. Фото: Youtube
Shahed-136. Фото: Youtube

Він зазначив про те, що зараз "Шахеди" можуть розвивати швидкість до 450-600 км/год. Деякі можуть досягати навіть 800 км/год

Раніше їх швидкість обмежувалася 200-300 км/год.

Популярні новини зараз
Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

"Тому протидія зі сторони противника зменшується і точнісні характеристики збільшуються. Він більш надійно почав йти на ціль за рахунок того, що навігація теж змінилася", — додав Попов.

Також Попов додав, що нові дрони-камікадзе оснащені оптикою, що довзволяє ефективніше досягати вибраної цілі.

"Shahed-136", скріншот: Youtube
"Shahed-136", скріншот: Youtube

Російський генерал-майор також зазначив, що беспілотники обладнали більшої кількістю вибухівки, і тепер вони будуть нести на собі від семи до восьми кілограмів тротилу, що звичайно несе більшу небезпеку.

Також нещодавно стало відомо, що окупанти почали фарбувати беспілотники у чорний колір, для того, щоб їх було важче розпізнати у нічний час.

Збитий безпілотник "Shahed-136 ". Фото: скриншот з відео
Збитий безпілотник "Shahed-136 ". Фото: скриншот з відео

Реактивні двигуни, оптика та чорний колір ускладнюють роботу нашим бійцям ППО, адже тепер повітряні ціли ворога буде значно важче знищувати.

Як повідомляв Знай.ua, Повітряним Силам складно збивати "Шахеди"