Іранські дрони "Шахеди" є складною ціллю для Повітряної Оборони, адже вони летять низько та повільно. Ефективність збиття буде залежати від умов та місцевості.

Про це розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в інтерв’ю "РБК-Україна".

"Shahed-136", скріншот: Youtube
"Shahed-136", скріншот: Youtube

Він повідомив про те, що іранські дрони летять дуже низько і надто повільно для того, щоб їх ефективно міг перехопити винищувач.

"Так, для винищувачів їх складніше збивати. Але що стосується інших засобів – то не можна сказати, що їх складніше вразити, ніж крилаті ракети. Обидві цілі складні. Обидві цілі створені для того, щоб долати систему ППО. Усе залежить від обставин, від умов, від місцевості", - пояснив речник.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Однак на радіолокаційних системах "Шахеди" так само видно, як і ракети.

Shahed 136, скріншот: YouTube
Shahed 136, скріншот: YouTube

"Звичайно, видно. Наша чергова служба, як і інші чергові служби, мають доступ до системи "Віраж-планшет", яка показує повітряну обстановку на монітор", - додав Ігнат.

Речник пояснив, що саме за допомогою цієї системи та інших закритих джерел інформації і ведеться Telegram-канал Повітряних сил, де інформують населення про дронову та ракетну небезпеку.

Як повідомляв Знай.ua, окупанти намагаються обдурити українську ППО: "Цілі, яких не існує"