На сьогодні, ризик атак зі сторони Білорусі залишається актуальною проблемою. Про це розповів речник ПСУ Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону.

Головною причиною небезпеки є те, що російська федерація тримає частину військової техніки на території сусідньої з Україною державою. Це і ЗРК, Іскандери та певна кількість авіації. Зважаючи на це, в Україні роблять висновки.

Білоруські та російські військові, фото з вільних джерел
Білоруські та російські військові, фото з вільних джерел

На початку повномасштабного вторгнення українці не очікували ніяких військових дій зі сторони білоруського кордону, але, як бачимо, сподівання були марними.

"Так, така вірогідність була, але все ж Україна сподівалася, що цього не станеться. Втім сподівання були марними" Юрій Ігнат

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом "Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

За словами речника, і сьогодні на північних рубежах розгортаються угруповування військ, посилюється система протиповітряної оборони. Окрім цього створюються мінні загородження та огородження різних типів.

Кордон з білоруссю, кадр з telegram
Кордон з білоруссю, кадр з telegram

Не варто забувати й те, що Білорусь має дружні стосунки з росією, тому цей факт також впливає на розвиток подій. Ігнат зазначив, що протяжність фронту складає близько 2000 кілометрів. В цю величезну цифру входять зони Придністров'я, росії та білорусі, лінія морських кордонів та межі зіткнення. Тому ніяких ілюзій ніхто не робить, а лише посилюють ці напрямки.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, будуть нові ракетні удари: рф вивідує стан енергетичної інфраструктури України

Раніше портал знай інформував, ракетні атаки, удари і, звичайно, мобілізація: що путін почне робити вже найближчим часом

Також наш портал повідомляв, роками житимемо в розрусі? Експерт поділився, скільки відновлюватимуть Україну після перемоги: "Неможливо"