Контрнаступ українських воєн триває вже кілька місяців і багато хто порядком роздратувався тим, що рухається він вкрай повільно.

Щоправда, цей розлад викликаний самообманом, коли самі ж українці вважали, що за лічені дні після початку контрнаступу всі ми поїдемо до Криму чи хоча б до Маріуполя. А якщо говорити відверто, то ніхто з нас, простих українців, не знає, які завдання ставилися перед ЗСУ та як успішно вони їх виконують.

Робота ВСУ, скріншот
Робота ВСУ, скріншот

Щодо "повільного контрнаступу" висловився і голова ГУР Кирило Буданов. Головний розвідник зазначив, що Україна "випала" з графіка зі звільнення своїх територій, зокрема Криму. Він відповів, від чого залежить темпи просування. Про це голова Головного управління розвідки розповів у інтерв'ю «Радіо Свобода».

На питання про прогнози, які раніше Буданов робив щодо звільнення тимчасово окупованого Криму та припинення бойових дій на території України до кінця весни-літа 2023 року, глава ГУР зазначив, що "випали із графіка".

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Для ФОП вступили у дію нові правила Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

"Так, на жаль, треба визнати, що події розвиваються повільніше, ніж мали бути, за моїми розрахунками", - зізнався Буданов.

Кирило Буданов, фото: Знай.ua
Кирило Буданов, фото: Знай.ua

Водночас він наголосив, що "ми впевнено рухаємося вперед".

"Якщо подивитися на Крим, і на той рівень бойових дій, які відбуваються на території півострова, то ви зрозумієте, що нема з чим порівнювати. У порівнянні з 2022 роком, я вже не говорю про період з 2014 до 2022 рр. Ми йдемо до Цілі. Так, повільніше, ніж хотілося, повільніше, ніж розраховували", - зазначив Буданов .

Прогноз базується на фактах, цифрах, на подіях та прогнозах за показниками економіки та інших, як пояснив Буданов, але ще є реальність, яка відбувається на полі бою, яка на сьогоднішній день виявилася "менш інтенсивною", ніж сподівалися на момент попереднього прогнозу.

Нагадаємо, що Китай не лякають міжнародні санкції: Піднебесна допомагає росіянам окопуватись на українських теренах.

Раніше ми повідомляли, що Володимир путін планує провокацію на АЕС, але не Запорізькій: у ГУР поділилися деталями.

Також стало відомо, що у ЗСУ не виключають наступу на Київ: "Ворог може зробити це".