Китай допомогає росії окопуватися на українських територіях. Піднебесна постачає окупантам екскаватори та іншу техніку, яку вони використовують для риття траншей та укріплення на окупованих територіях.

Про це пише видання Wall Street Journal.

Президенти Росії та Китаю, скріншот: YouTube
Президенти Росії та Китаю, скріншот: YouTube

За 2023 рік обсяг торгівлі Китаю з росією зріс на 36% порівняно з аналогічним періодом минулого року до 134 млрд доларів.

Популярні новини зараз
Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Піднебесна постачає росії товари, які використовуються у військових цілях, зокрема це мікрочипи екскаваторів для риття траншей.

Видання пише про те, що рівно рік тому російський імпорт китайської землерийної техніки почав різко зростати.

Окопи, фото: Facebook
Окопи, фото: Facebook

За перші сім місяців року Китай продав росії майже вдвічі більше фронтальних навантажувачів і більш ніж втричі більше екскаваторів, ніж за той же період роком раніше.

За словами старшого наукового співробітника Атлантичної ради Джозефа Вебстера, це свідчить про те, що росія використовує деякі з них для зведення укріплювальних споруд у війні проти України.

Окоп. Фото: скрін youtube
Окоп. Фото: скрін youtube

"Китайські компанії уможливили будівництво російських укріплень в Україні. Це не збіг, саме рік тому російські війська дійсно почали окопуватися, коли вони почали відступати", - заявив він.