Китай постачає Росії достатньо нелетального, але корисного у військовому відношенні обладнання, щоб мати вплив на війну РФ проти України.

Йдеться про захисне спорядження, безпілотники, які можна використовувати для наведення артилерійського вогню або скидання гранат, а також теплові оптичні приціли. Про це йдеться у публікації POLITICO з посиланням на митні документи.

Китайська зброя для рф. Фото: Youtube
Китайська зброя для рф. Фото: Youtube

Ці поставки вказують на "лазівку розміром з Китай" у спробах Заходу перешкодити воєнній машині РФ. Продаж так званих технологій подвійного призначення, залишає достатньо простору для заперечень західних урядів, які шукає причини не протистояти такій величезній економіці, як КНР.

Цього року Росія імпортувала з Китаю безпілотників на понад $100 млн — у 30 разів більше, ніж Україна. А китайський експорт кераміки, яка використовується в бронежилетах, зріс на 69% до Росії до понад $225 млн, тоді як впав на 61% до України лише до $5 млн.

Популярні новини зараз
Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було "Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Нагадаємо, ми писали, що коли ЗСУ зайдуть до Криму? Військовий експерт розповів про головне завдання: "Ми шукаємо".

Як повідомляв "Знай.ua" росгвардія розгорне зброю на путіна, а в рф почнуться революції: експерт розповів про майбутнє кремлівського диктатора.

Також "Знай.ua" інформував, контрнаступ ЗСУ триватиме довше, ніж усі очікували: Михайло Подоляк протверезив українців і розповів правду.