Всі українці вже знають, що ЗСУ розпочали свій контранступ, але воно йде набагато повільніше, ніж очікувалося раніше.

Звичайно, Президент України не раз заявляв, що краще ми будемо йти повільно, але втратимо менше людей, ніж помчимося стрімголов і занапастимо набагато більше життів лише через те, що комусь не подобається повільні темпи повернення наших територій.

Джо Байден та Володимир Зеленський, саміт НАТО, фото: Офіс Президента
Джо Байден та Володимир Зеленський, саміт НАТО, фото: Офіс Президента

Щодо контрнаступу, який ще не розгорнутий на повну потужність, висловився і радник глави Офісу Президента Михайло Подоляк. В інтерв'ю французькому AFP він зазначив, що Україна очікує, що звільнення окупованих росіянами територій буде довгим і виснажливим.

"Безумовно, ця операція буде досить важкою, довгою і займе чимало часу" , - сказав Подоляк.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Михайло Подоляк, скріншот: YouTube
Михайло Подоляк, скріншот: YouTube

Радник голови ВП зазначив, що контрнаступ ускладнюється щільним мінуванням, а також проблемами з матеріально-технічним забезпеченням, зокрема з постачанням зброї.

"Звичайно, нам потрібна додаткова бронетехніка – дві-три сотні танків, насамперед. Нам потрібно від 60 до 80 літаків F-16, щоб добре закрити небо, особливо на фронті", – пояснив Подоляк.

При цьому він заспокоїв тим, що кількість наступальних операцій ЗСУ неухильно зростає з кожним днем ​​і зараз не всі підготовлені бригади задіяні на полі бою.

ЗСУ. Фото Генштаб
ЗСУ. Фото Генштаб

Нагадаємо, що у росії закликають йти воювати плакатами з технікою НАТО: пропагандисти жорстко облаштувалися з агітацією.

Раніше ми повідомляли, що наближається "кінець" військового стану: що буде з мобілізацією у серпні 2023 року.