Кілька місяців тому в інтернеті, зокрема на Youtube, стала популярна історія українського військовослужбовця, командира ЗРК Віталія Шумея, який отримав мінно-вибухову травму літо 2022 року, у боях під Авдіївкою.

Це та сама людина, яка була прикута у ліжку через поранення голови. Він не міг говорити, рухатись, самостійно виконувати всі функції.

Віталій Шумей, скріншот: Youtube
Віталій Шумей, скріншот: Youtube

Це просте нагадування про те, що триває війна і необхідно продовжувати підтримувати армію, бо вони мають можливість зупинити окупантів.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Волонтер із Чернігова, Ірина Тимофєєва, поділилася інформацією про те, що воїна ЗСУ прооперували в Іспанії. Процес тривав чотири години і все закінчилося успішно. Відомо, що до цього моменту потрібно було серйозно підготуватись, хлопцеві потрібно було набрати вагу, щоб зробити хірургічне втручання.

Вже зараз лікарі констатують прогрес у відновленні функції мозку Віталія. Українець навіть зміг вимовити кілька фраз. Його батько поділився невеликим діалогом, який відбувся між ними після операції.

— Можна я зроблю?

— Так, тату.

Після цього батько уточнив, що хлопцеві хотілося б більше – соку чи води, на що той відповів: "Сік".

Віталій Шумей, скріншот: Youtube
Віталій Шумей, скріншот: Youtube

Відомо, що воїна ЗСУ лікують за рахунок небайдужих українців, але коштів вистачить лише до кінця серпня. Більше хірургічних втручань не повинно бути. Всі важливі операції вже були зроблені на головному мозку.

Нагадаємо, німці порадили бійцям ЗСУ "об'їхати мінне поле": "У нас такого немає, їхні гектари"

Як повідомляв "Знай.uа", у Зеленського розповіли, що зробить бій за окуповані території зовсім іншим: "Зміна правил гри"

Знай.uа писав, "не планують здаватися...": відомий астролог розповіла про найгарячіші дні контрнаступу ЗСУ