Передані США касетні боєприпаси вже доставлені в Україну, повідомив командувач оперативно-стратегічного угрупування військ "Таврія" Олександр Тарнавський.

"Ми щойно їх отримали, ще не використовували, але вони можуть радикально змінити ситуацію (на полі бою)" , - повідомив він CNN.

Олександр Тарнавський
Олександр Тарнавський

Звичайно, майже всі українці чули цю новину, а також чули істерики росіян щодо того, що якщо Україна почне застосовувати ці боєприпаси на полі оя, то Росія зробить те саме у відповідь. Зазначимо, що Росія давно використовує їх у війні з Україною.

То що це за касетні боєприпаси і як вони допоможуть ЗСУ у досягненні перемоги? Про це розповів Міністр оборони України Олексій Рєзніков. Про це повідомляє Politico.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Для ФОП вступили у дію нові правила Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево
Показати ще

Так, виступаючи в кулуарах саміту НАТО, Резніков відкинув несхвалення деяких країн та гуманітарних груп через рішення уряду США надіслати Україні касетні боєприпаси.

Олексій Резніков, фото: Instagram
Олексій Резніков, фото: Instagram

"Оскільки ми отримали у травні 2022 року 155-міліметрові артилерійські системи, це змінило правила гри. У липні ми отримали різні типи (реактивних систем залпового вогню – ред.), це стало наступною зміною правил гри. І я сподіваюся, що касетні боєприпаси стануть наступним game changer як зброя чи боєприпаси для звільнення наших тимчасово окупованих територій", – розповів він.

Глава Міноборони також уточнив, що використання цієї зброї буде обмежено позаміськими районами на території України. До того ж партнерів України також буде проінформовано про застосування та дію касетної зброї.

ЗСУ, скріншот: Youtube
ЗСУ, скріншот: Youtube

Слід зазначити, що один касетний боєприпас викидає бомби, які можуть покрити у п'ять разів більшу територію, ніж звичайні боєприпаси. Вони складаються з десятків менших бомб та розлітаються під час детонації.

Нагадаємо, що відома астрологиня розповіла про найгарячіші дні контрнаступу ЗСУ.

Раніше ми повідомляли, що Джо Байден сказав, коли Україна вступить до НАТО, Зеленському відповідь сподобалася: "Година і 20 хвилин".