У своєму інтерв'ю телеканалу ABC News Президент України Володимир Зеленський заявив, що президент США Джо Байден міг би припинити повномасштабну війну, розпочату росіянами 24 лютого 2022 року, лише за 5 хвилин.

Однак якою ціною? Якби Україна просто відмовилася від територій, окупованих з 2014 року. Але наше керівництво просто не було згідно з цим.

ЗСУ. Фото Генштаб
ЗСУ. Фото Генштаб

Зеленський прокоментував слова колишнього президента США Дональда Трампа, який заявив, що він може завершити цю війну на добу. Про це екс-глава Сполучених Штатів говорив неодноразово, тим більше зараз... коли йде підготовка до наступних виборів. Але Володимир Зеленський нагадав, що це "бажання" має ґрунтуватися на реальному життєвому досвіді. Тому варто нагадати, що поки Трамп був президентом США (2017-2021), Україна вже була в стані війни з РФ. Але нічого не сталося.

"І, як я припускаю, він мав у розпорядження цей час, але у нього, мабуть, були інші пріоритети", - додав він.

Популярні новини зараз
В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Байден теж міг би похвалитися такими "вміннями", але це коштувало б Україні Криму, Донецька, Луганська та інших тимчасово окупованих населених пунктів.

Володимир Зеленський, фото: Офіс президента України
Володимир Зеленський, фото: Офіс президента України

За словами президента, закінчення конфлікту має бути здійснене на основі справедливості та миру. Він пояснив, що завершення гарячої фази конфлікту не означатиме його повного припинення.

Зеленський також зазначив, що для України важливим є збереження двопартійної підтримки з боку США після виборів. Але вже зараз частина американських політиків посилають "небезпечні сигнали" щодо того, що допомога буде скорочена.

Нагадаємо, атака з Білорусі та успіх у контрнаступі України, влада поділилася планами: "У нас менше 10 місяців"

Як повідомляв "Знай.uа", воїн ЗСУ "загинув", але повернувся на позиції через 8 днів після зникнення: таке бачили тільки у фільмах

Знай.ua писав, Володимир Зеленський отримав серйозне попередження, а українці дізналися, що потрібно пройти до перемоги: "Це удар у спину"