Путін оголосив про часткову мобілізацію та заявив, що на війну підуть певні групи осіб, які мають досвід та вік, проте насправді все вийшло інакше. Військкомати гребуть всіх, від зовсім зелених молодиків до старих чоловіків із серйозними проблемами зі здоров'ям.

У російському Асбесті, Свердловській області мобілізували 59-річного Віктора Дьячока з астигматизмом та раком шкіри. Чоловік отримав повістку 22 вересня, того ж дня його звільнили з роботи, сказали зібрати речі та з'явитися до військкомату.

Мобілізований росіянин, фото з вільних джерел
Мобілізований росіянин, фото з вільних джерел

23 вересня його вже відправили на військові збори до селища Єлань у Волгоградській області. Хірург очолив взвод, бо має звання старшого лейтенанта медслужби у запасі. Все б нічого, тільки от у Віктора онкологія, він не бачить на одне око і погано чує.

"Вранці він приїхав у військкомат, сподіваючись на медкомісію, тому що у тата рак шкіри першої стадії, сечокам'яна хвороба, не бачить одне око повністю, без окулярів він не бачить взагалі нічого, у нього астигматизм, гіпертонічна хвороба, вікова глухота", - розповіла донька чоловіка Поліна.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр
Показати ще

У підпорядкуванні Дьячока виявилося близько 19 осіб. За два тижні їх відправлять на окуповані території України для створення там медсанчастини. При цьому донька ні з ким не може зв'язатися із військкомату, як і журналісти.

Мобілізація в росії, фото з вільних джерел
Мобілізація в росії, фото з вільних джерел

Раніше ми писали про те, що в ОПУ назвали порядок дій для мобілізованих росіян після приїзду до України: останній шанс вижити

Як повідомляв Знай.ua, російським мобілізованим роздають іржаві автомати, які годяться лише на металобрухт: "Не найгірші екземпляри"

Також портал Знай.ua писав, "Христос воскрес і ви воскреснете": патріарх Гундяєв закликав росіян йти воювати за "квиток до раю"