Радник Міністра оборони Олексій Копитко вирішив висловитися з приводу того, чому росіяни почали ретельно зараз обстрілювати українські території, і за якою схемою вони працюють.

Про це він написав цілу посаду у своєму особистому Telegram-каналі, де регулярно висловлюється про ситуацію на фронті та у світі.

За його словами, це цілком звичайна схема. Наприклад, вдень понеділка, 19 вересня, був обстріляний знову Донецьк. 13 загиблих. І в усьому, звичайно, російська сторона звинуватила українців.

Обстріл Білгорода
Обстріл Білгорода

Роблять вони напередодні важливих подій, а вони є. Наприклад, Генасамблея ООН, яка пройде незабаром у США. Там знову порушиться питання про російські злочини, і можуть навіть обговорити тему вилучення Росії з організації.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також роблять вони це для того, щоб переключити увагу з масових поховань у місті Ізюм, які днями були там виявлені.

"Росіяни починають розганяти інформацію про обстріл Донецька нібито українською стороною. Через усі пропагандистські праски вже крутять істерику про 13 загиблих. Цей російський шаблон не змінюється вже 8 років. І в цьому їхня проблема. Вони забивають частину ефіру, "позицію російської сторони" змушені цитувати Але їм давно ніхто не вірить. Тому, я думаю, росіяни будуть змушені підвищити градус - підірвати щось у Москві чи Пітері" - йдеться у повідомленні під постом.

Окупований український Донецьк, скріншот: YouTube
Окупований український Донецьк, скріншот: YouTube

Все тому, що після втечі з Харківської області, а також можливого відступу найближчим часом із Херсонської області, їм потрібно повернути популярність потайної мобілізації. Втерла їм ніс і Алла Пугачова, яка попросила її разом із чоловіком внести до списку іноагентів.

Люди починають бачити правду, і Кремлю це не подобається. Вони вже проводили подібні дії у 1999 році, коли на крісло президента лише збирався диктатор путін.

Нагадаємо, що одесити мало не побили зрадницю, яка знімала військові об'єкти: скрутили і не випустили з автобуса

Раніше повідомлялося, що Олексій Арестович про ймовірність контрнаступу ЗСУ у Запорізькій області

Також, колаборант із Запоріжжя зібрався відправляти на розстріл у "ДНР" мирних жителів