Мобілізація у рф вартувала надзусиль з залученням зеків та незаконному примусовому відправленні на війну в Україну.

Проте всі зусилля не допомогли росіянцям від гніву і сили потужної української армії. Новий "корпус" мав компенсувати втрати 80 тисяч військовослужбовців та 5 тисяч одиниць військової техніки. Про це пише аналітичне агентство Forbes.

Танки окупантів. Фото: скриншот telegram
Танки окупантів. Фото: скриншот telegram

За даними видання, на папері Третій армійський корпус - грізна сила. Він складається з кількох бригад по 10 тисяч солдатів, які діляться на трохи більше десятка батальйонів, озброєних сотнями танків T-80 і Т-90, а також іншою бронетехнікою. Але в реальності новий корпус наповнений добровольцями, які або старі, або в поганій фізичній формі. Серед них також багато людей з алкогольною або наркотичною залежністю. Його збирали чотири місяці, а розчинився він за пару днів.

На минулому тижні Третій армійський корпус відправили на Харківщину, де він був розбитий українським контрнаступом.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Ця нова сила ніяк не змогла вплинути на ситуацію на фронті, - це дуже погані новини для російських воєнних зусиль. Чим далі, тим російській армії буде важче збирати нові формування пишуть аналітики видання.

Forbes пише, що у добровольчі батальйони не брали призовників, їх сколотили з чоловіків старшого віку - приблизно 2 мільйони людей з військовим досвідом. Армія рф також набирала добровольців у російських в’язницях.

Нагадаємо, ми писали, що Пташка жива: у мережу злили відео з Катериною Поліщук з полку "Азов" у російському полоні.

Як повідомляв "Знай.ua" російські окупанти "на нервах" через контрнаступ ЗСУ: шукають партизанів і воюють один з одним.

Також "Знай.ua" інформував, що воїни ЗСУ розповіли про хитрі пастки для окупантів: десятками лізли в западню нічого не підозрюючи.