У мережі з'явилося відео інтерв'ю української військовополоненої Катерини Поліщук. Дівчина із полку "Азов" перебуває в полоні з кінця травня.

Героїня тримається гідно та відповідає українською. І обов'язково повернеться додому. У відео зазначають, що дівчина говорить що вона медсестра, а рашисти нарекли її снайперкою. Відео розповсюдив тг-канал Всевидяче око.

Пташка. Фото: скриншот з відео
Пташка. Фото: скриншот з відео

"Я вважаю, що я максимально корисна, працюючи медиком. Я не пішла кухарем, тому що я погано готую. Я не пішла стрільцем, я не пішла кулеметчиком чи артилеристом. Я вважаю, що найбільшу користь я принесла будучи медиком", - розповіла дівчина.

Катерина Поліщук була на "Азовсталі" разом з іншими захисниками України. Вона запам'яталася та полюбилася українцям за свій голос та пісні, якими розраджувала не лише захисників побратимів, але й всю Україну.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Пташка. Фото: скриншот з відео
Пташка. Фото: скриншот з відео

У ролику рашистів Пташка співає уривок пісні "Ми йдемо в бій, земля гуде, радіють гори й степи, бо нас на бій благословив священний дух Мазепи".

"Я шкодую тільки про те, що я матюкалася на одному з відео. Мені дуже дуже соромно перед моєю мамою. А так, якби у мене був вибір, чи їхати у Маріуполь ще раз, я б поїхала", - говорить Пташка.

Дівчина на відео стримує сльози, але говорить що шкодує лише про матюки. Героїчна сміливість дівчини, якій лише 21 рік вражає.

Нагадаємо, ми писали, що російські окупанти "на нервах" через контрнаступ ЗСУ: шукають партизанів і воюють один з одним.

Як повідомляв "Знай.ua" в Ізюмі знайшли архів злочинів росіян у період окупації: вбивства, зґвалтування, тортури та грабежі.

Також "Знай.ua" інформував, воїни ЗСУ розповіли про хитрі пастки для окупантів: десятками лізли в западню нічого не підозрюючи.