Швидкий та успішний контрнаступ ЗСУ змусив окупантів тікати з Ізюма, кидаючи не лише військову техніку. У зруйнованому місті Харківської області виявили архів ворожих злочинів у період їхнього захоплення території.

Документ, що підтверджує всі злочини окупантів, називається "Відомості про звернення громадян міста Ізюм". Там є все - починаючи від простих пограбувань та погроз у нетверезому вигляді зі зброєю і закінчуючи моторошними зґвалтуваннями та вбивствами. Про це розповів український журналіст Євген Плінський у своєму сюжеті.

Архів злочинів окупантів в Ізюмі
Архів злочинів окупантів в Ізюмі

Архів злочинів окупантів в Ізюмі
Архів злочинів окупантів в Ізюмі

Усі переконалися у жорстокості росіян ще коли ЗСУ вигнали їх із Київської області, проте картина в Ізюмі виглядає значно страшніше.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Наприклад, одна з мешканок написала заяву за фактом зґвалтування двома солдатами рф в грубій формі: нелюди погрожували вбити її чоловіка та дітей, якщо вона чинитиме опір. В іншого городянина під дулом автомата відібрали три тисячі гривень.

Архів злочинів окупантів в Ізюмі
Архів злочинів окупантів в Ізюмі

Факти злочинів зібрано за квітень місяць. Всього 19 людей наважилися повідомити про те, що сталося, але велика кількість просто мовчали через страх.

Є інформація про те, як окупанти крали гуманітарку та роздавали її українцям у захоплених містах, видаючи все це за "жест доброї волі". Вони намагалися показати себе рятівниками, але за фактом були жорстокими катувальниками.

Раніше ми писали про те, що Олег Жданов назвав терміни визволення Херсона від окупантів: "Ми їх топимо постійно"

Як повідомляв Знай.ua, повернення у сталінські жахи: Путін реанімував загони, які стали символом комунічної байдужості.

Також портал Знай.ua писав, здавались в полон за два бутерброди: захисник розповів, як його насмішила "друга армія світу"