Стало відомо про те, що на сьомий місяць війни в Кремлі прийшли до тями, і тепер припускають можливість втрати контролю над Кримським півостровом.

Про це у своєму новому інтерв'ю для російського правозахисника Марка Фейгіна розповів військовий експерт Олег Жданов. Вони обговорили ситуацію на фронті, а також те, як розвиватимуться події найближчим часом.

За словами чоловіка, в офіційній Москві вже розглядають сценарії того, що Крим буде деокуповано українськими військовими. Крім того, вони заздалегідь продумують, як скоротити втрати до мінімуму.

Олег Жданов
Олег Жданов

Дивлячись на кадри розвідки, які регулярно приходять, росіяни не збираються боротися за Крим. Авіацію з півострова вони взагалі прибрали після того, як трапився інцидент на початку серпня.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

"Після перших ударів по Криму вся авіація пішла на територію РФ, флот ховається за мисом Фіолент і намагається дрейфувати у бік Новоросійська", - зазначив він.

Крим, фото: скріншот з відео
Крим, фото: скріншот з відео

Також окрему увагу варто приділити тому, що основна частина штабу Чорноморського флоту перейшла вже до Новоросійська. На території самого Криму наразі залишилася лише оперативна група управління частинами флоту. Вони готові втратити Кримський півострів, зважаючи на все, і відбутися це може вже найближчим часом.

"Щоб був мінімум втрат. Бо якщо штаб флоту потрапить, припустимо, в полон або буде знищений ракетним ударом, друге потоплення крейсера "Москва" вони вже не переживуть", - підсумував Олег Жданов.

Немає сумнівів у тому, що всі території України буде повернуто, і тут лише питання часу, коли саме це станеться.

Нагадаємо, що пропагандисти отримали нову методичку після провалу на Харківщині

Раніше повідомлялося, що запеклі бої на кордоні Вірменії та Азербайджану: спалахнув новий конфлікт

Також, путін збирається розпочати новий етап війни вже у жовтні: віддав новий наказ олігархам