Стало відомо про те, що на звільнених територіях у Харківській області було затримано викладачів. Їм загрожує термін, а обмінювати не збираються.

Про це повідомила віце-прем’єр України Ірина Верещук.

Як відомо, зараз в Україні триває контрнаступ. Наші захисники звільняють наші території від російського зла і знаходять там безліч сюрпризів.

Цього разу на звільнених територіях було затримано російських вчителів, які приїхали викладати у захоплені школи. Їх судитимуть за кримінальною статтею про порушення законів та звичаїв війни.

Ірина Верещук, фото: скріншот із відео
Ірина Верещук, фото: скріншот із відео

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Вони скоїли злочин проти нашої держави. Ми багато разів попереджали російських громадян, які погодилися приїхати на територію України та здійснювати тут заборонену законом діяльність", - заявила Ірина Верещук.

Тепер суд має призначити затриманим вчителям запобіжний захід, їм може загрожувати термін від 8 до 12 років позбавлення волі. Жодних більше подробиць про затриманих немає.

Таке ж покарання можуть понести і українські вчителі, які погодилися викладати за російською програмою. Їх судитимуть за спеціальною статтею.

Вчителі, скріншот: YouTube
Вчителі, скріншот: YouTube

"Там серйозні терміни покарання, і я ще раз закликаю всіх педагогів на тимчасово окупованих територіях: у жодному разі не йти на співпрацю з ворогом та окупантом, якнайшвидше евакуюватися і тим самим зберегти своє життя та здоров'я", - продовжила Ірина Верещук.

Школа, фото: скріншот із відео
Школа, фото: скріншот із відео

Нагадаємо, що терорист стрільців-гіркін знову вангує: ЗСУ просуваються до Маріуполя

Раніше повідомлялося, що жителі Придністров'я розчарувалися у Росії, і більше не хочуть воювати: звільняються навіть контрактники

Також окупант тікає з України хто на чому, педалі горять: у хід йде все - вкрадені автомобілі та велосипеди з порізаними шинами