Певні регіони України залишаються небезпечними для життя громадян, оскільки військові рф їх постійно обстрілюють.

З таких місць влада нашої країни просить терміново евакуюватися, щоб врятувати цінні життя, адже держава без громадян - не держава.

Але зараз виникла і ще одна проблема, крім звірств окупантів - зима, що наближається. Хоча до неї ще порівняно довго жити, але у Володимира Зеленського вже попросили українців евакуюватися з окремих міст.

Ірина Верещук, фото: скріншот із відео
Ірина Верещук, фото: скріншот із відео

Віце-прем'єр-міністр України Ірина Верещук анонсувала обов'язкову евакуацію із Донбасу.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Причина евакуації — руйнація газопроводів у регіоні та, як наслідок, неможливість його опалювати у зимовий період.

За її словами, на підконтрольній території області лишається 200-220 тисяч осіб, з яких 52 тисячі – діти. Відмовитися від обов'язкової евакуації місцеві жителі зможуть лише письмово з особистим підписом.

Про це Ірина Верещук повідомили у своєму Телеграм-каналі.

"Створено штаб, розгортаємо сили та засоби. Області в центрі та на заході країни готуються приймати наших людей зі сходу... Будьте мудрі та готуйтеся до евакуації!" – повідомила Верещук.

Допис Ірини Верещук
Допис Ірини Верещук

Українці обурливо відреагували на таке рішення:

"Виїхали, чекаємо впо з травня, відповідей не має. Заощадження скінчилися, за житло чим платити", "Ми живемо у школі у Чернівцях, у вересні дітки навчатимуться. Ціни на житло космічні, переселять нас нікуди", "Чому не проводиться централізована евакуація людей з Херсонщини? Адже там теж є люди, які потребують допомоги - пенсіонери, жінки, діти", "Як? Дочка в полоні в СІЗО (шпигунство), чоловік - інвалід 2 групи на інсуліні...", "Ми нікуди не поїдемо, нізащо і ніколи"...

Нагадаємо, що експерти вважають, що ЗСУ можуть переламати хід війни вже найближчим часом.

Раніше ми повідомляли, що російські окупанти скаржаться на командирів, які знущаються з них заради веселощів.