Стало відомо про ще одного «волонтера», який виїхав з України у гуманітарних справах, але так і не повернувся. Йдеться про сина проросійського діяча Андрія Портнова.

Про це повідомили у проекті "Схеми", що робить портал " Радіо Свобода ".

29-річник Ігор Портнов ще у березні місяці отримав тимчасове дозвіл на виїзд з України. Поїхав він у напрямку Польщі як волонтер. Цікаво, що звідти він не повернувся.

Сім'я Портнових, фото: Схеми
Сім'я Портнових, фото: Схеми

22 березня його внесли до Львівської військової адміністрації із системою "Шлях", і тепер він на місяць міг залишити територію України. Усе на підставі такого звернення від громадської організації "Народна самооборона".

Популярні новини зараз
Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

23 березня він уже перейшов кордон і станом на 6 вересня так і не повернувся.

Разом із Ігорем через кордон перейшов і 23-річний Іван Піддубнов, який є сином його сестри Юлії. Саме на його транспортному засобі двоє молодих людей залишили країну. Обидва вони знаходяться невідомо, де останні півроку.

Виїзд за кордон, паспорт. Фото: скриншот Youtube
Виїзд за кордон, паспорт. Фото: скриншот Youtube

До речі, журналісти намагалися зв'язатися з ним, але на зв'язок він так і не вийшов. Саме тому "Схеми" пішли розбиратись у Львівську ОВА.

"У нас на день понад 200 заявок від громадських організацій щодо внесення до системи "Шлях", якщо перевести в кількість людей – це понад 2000 осіб на день, які їдуть за гуманітаркою. Таких проблем, на жаль, багато. Адміністрація не має функції перевірки" , можливостей, як це перевіряти" - надійшла відповідь від голови Юрія Бучка.

До речі, глава сімейства Андрій Портнов був заступником глави Адміністрації президента Віктора Януковича, і на початку літа він також залишив країну через Закарпаття.

Андрій Портнов
Андрій Портнов

Нагадаємо, що 2-3 тижні вже не в моді: Олексій Арестович задав новий тренд і назвав нові терміни успіхів ЗСУ під Херсоном

Раніше повідомлялося, що Кадиров може спровокувати нову війну в Чечні: російський опозиціонер розповів про варіанти

Також носилки часів СРСР і палять у трусах: як російські окупанти вирішили боротися з українцями