Щодня в Україну прибуває все більше західного озброєння та техніки, які допомагають трощити ворога на багатьох напрямках. Однак, не варто забувати і про вітчизняні розробки.

Йдеться про реактивну систему залпового вогню "Буревій", які перевершують у кілька разів російські "Урагани", та успішно справляються з бойовими завданнями.

Розроблено РСЗВ "Буревій" на Шепетівському заводі і стали заміною російському аналогу, що зроблено за радянськими зразками. Головною відмінністю нашого озброєння є вся ракетна частина. Вона нова, вітчизняна, функціональна разом із системою наведення.

РСЗВ, фото: Facebook
РСЗВ, фото: Facebook

До неї додали також сучасну цифрову систему управління вогнем, що дає змогу оперативно отримувати координати ворожих цілей. Останнє має велике значення, так як дозволяє в рази знизити час від моменту виходу на позицію до початку вогню, власне - до декількох хвилин.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Не можна не відзначити, що такі ж системи встановлені і в американських РСЗВ HIMARS, які вже змінили хід війни. Також, були помічені вони і у CAESAR, PzH 2000 та Krab. Це одна з найголовніших умов їхньої ефективності, що легко справляється з ворогом. Пощастило, що росіяни про це не знають.

РСЗВ. Фото: Youtube
РСЗВ. Фото: Youtube

Також перевагою "Буревій" є шасі Т815-7 від чеської Tatra. Їх обрали лише за рік до повномасштабного вторгнення, як єдине шасі абсолютно для всіх ракетних систем.

характеристики

  • Калібр: 220 мм;
  • Кількість напрямних: 16;
  • Дальність пострілу: 35 км (для снаряда 9М27Ф);
  • Вага снаряда 9М27Ф: 280 кг;
  • Вага вибухівки у бойовій частині снаряда 9М27Ф: 51,9 кг.

Нагадаємо, що співробітники ФСБ почали вивозити сім'ї із Криму: українські спецслужби перехопили листування

Раніше повідомлялося, що плавучий металобрухт для ракет: експерти оцінили чорноморський флот Росії .

Також військовий експерт назвав головну причину, чому Шойгу впав у немилість путіну.