Стало відомо про те, навіщо росіяни так старанно готувалися до початку навчального року. Виявилося, що були стурбовані не дітьми, а навіть навпаки.

Про це стало відомо завдяки черговому зведенню з фронту, яке опублікували на сторінках Генерального штабу Збройних сил України у соціальних мережах.

Виявилося, що тепер окупанти почали жити у школах, і цим прикриваються дітьми від українських захисників. Один із таких випадків стався у Запорізькій області.

Російські окупанти, фото: скріншот із відео
Російські окупанти, фото: скріншот із відео

Ворог почав розміщувати війська та техніку в місцях, де навчаються діти. І причина в тому, що вони знають про чесність та професіоналізм ЗСУ. Українці ніколи не обстрілюватимуть місця з величезним скупченням людей.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

"Став очевидним той факт, чому російські загарбники так завзято намагалися розпочати навчальний рік на тимчасово захоплених територіях. Так, у будівлі школи населеного пункту Орлянське Запорізької області на першому поверсі проживає близько 70 окупантів, тоді як на другому поверсі навчаються діти, у тому числа першокласники, а у дворі школи розміщено військову техніку противника", - розповіли в Генштабі.

Школа, фото: скріншот з відео
Школа, фото: скріншот з відео

Подібна ситуація спостерігається з перших днів осені, як розпочався навчальний процес. Помічені росіяни у більшості шкіл та дитячих садках окупованої області. Вони цинічно використовують наших дітей для прикриття.

Крім того, варто зазначити, що, незважаючи на всі спроби, величезна частина навчальних закладів так і не працюють.

"Не спрацювали й організовані колаборантами пропагандистські заходи з нагоди Дня знань за участю російських урядовців", - додали у Генштабі.

Нагадаємо, що Німеччина передасть Україні новенькі та дуже потужні ППО IRIS-T: жодна ракета окупантів не проскочить

Раніше повідомлялося, що в окупованому Токмаку героїчно загинув партизан Максим Махрінов, забравши за собою 2 окупанти: боровся до останнього.

Також, Bayraktar вогняним мечем пройшовся серед окупантів: Залужний показав вражаючу роботу безпілотників