Прем'єр-міністр Шмигаль після зустрічі з президентом Німеччини Штайнмаєром повідомив, що в Україну буде поставлено новітні та дуже ефективні системи ППО IRIS-T.

Шмигаль та Штайнмайєр на зустрічі обговорили багато питань – постачання зброї, фінанси, санкції, провокації російських окупантів на ЗАЕС, інтеграція до ЄС, перемога та відновлення України.

Шмигаль та Штайнмаєр, фото з вільних джерел
Шмигаль та Штайнмаєр, фото з вільних джерел

"Для перемоги та вигнання окупантів із наших земель Україні потрібно ще більше важкого озброєння від союзників. Реактивні системи залпового вогню MARS II та самохідні артилерійські установки "Panzerhaubitze 2000", які передала Німеччина, гарно показали себе на полі бою, і ми сподіваємося на збільшення поставок важкого озброєння", - написав прем'єр-міністр у своєму Telegram.

Штайнмаєр, фото з вільних джерел
Штайнмаєр, фото з вільних джерел

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Не менш важливим стало вирішальне питання про те, щоб Німеччина дала нам ППО IRIS-T, яку називають найкрутішою у світі. Постачання плануються вже цієї осені. Таку систему можна порівняти із американським Patriot.

"Водночас ми очікуємо, що Німеччина стане одним із лідерів у процесі розбудови протиповітряної оборони", - заявив Шмигаль.

ППО IRIS-T, фото з вільних джерел
ППО IRIS-T, фото з вільних джерел

Ще цього тижня Україна очікує на черговий транш макрофінансової допомоги від ЄС у розмірі 5 млрд євро. Прем'єр-міністр зазначив, що це допоможе забезпечити стійкість нашої економіки, підтримку армії та проходження опалювального сезону.

Раніше ми писали про те, що окупантів відправляють помирати на непридатній техніці: оснащують суцільним брухтом.

Як повідомляв Знай.ua, Bayraktar вогняним мечем пройшовся серед окупантів: Залужний показав вражаючу роботу безпілотників

Також портал Знай.ua писав, що головний тиктокер Рамзан Кадиров заявив, що виходить на "пенсію": "Мій час настав дон"