31 серпня 2022 року минає четверта річниця з дня смерті першого глави так званої Донецької Народної Республіки. Він невтішно відгукувався про Україну, і тому вирішив створити нову недодержаву під керівництвом Кремля. За це й поплатився.

У квітні 2014 року він очолив групу озброєних осіб, котрі зайняли будівлю донецької міської адміністрації. Вони озвучили свої вимоги до київської влади та почали будувати свої порядки на території окупованої області.

Захарченко, фото з вільних джерел
Захарченко, фото з вільних джерел

Перший замах на нього було здійснено 30 серпня 2014 року. Він тоді не постраждав, проте водій автомобіля отримав поранення.

Вже у листопаді після «виборів» його призначили головою ДНР, де він протримався близько чотирьох років.

Популярні новини зараз
Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

ліквідований терорист "ДНР" Захарченко
ліквідований терорист "ДНР" Захарченко

Весь цей час його політика була націлена на знищення київської влади. Регулярно разом із пропагандистами вони фантазували на тему того, як росіяни зможуть захопити Київ.

"Просто так все для них не закінчиться. Наші військові з'єднання готові взяти штурмом Київ" - розповідав він свого часу головному посіпаку путіна Володимира Соловйова. У лютому 2022 року все ж таки була спроба взяти українську столицю. Як бачимо, це все сталося вже без нього, і спроба виявилася невдалою.

31 серпня 2018 року Олександр Захарченко прибув до кафе "Сепар", що у центрі Донецька. Саме там і стався вибух, який забрав його життя. Разом із Захарченком загинув В'ячеслав Доценко, один із його охоронців, ще 11 людей постраждали.

До теракту міг бути причетний його охоронець, якого практично одразу оголосили у розшук. Українська влада ж заперечує свою причетність до цього вбивства.

Денис Пушилін. Фото: скрін youtube
Денис Пушилін. Фото: скрін youtube

Одразу після цього було призначено Дениса Пушиліна, якому, сподіваємося, теж залишилося не довго сидіти на керівній посаді. Вбивство Олександра Захарченка стало одним з перших знаків для колаборантів, що вони будуть перелякатися все своє життя.

Нагадаємо, що в німецькому МЗС згадали про провальну ілюзію путіна щодо України

Раніше повідомлялося, що в окупованих школах Маріуполя проведуть урок з "любові до батьківщини": виправдовуватимуть свої злочини

Також, Марк Фейгін розповів, чому крики путіна про "судний день" не можна сприймати серйозно