У ЄС переглянуть і ускладнять процес отримання віз для росіян через агресію в Європу не хочуть пускати туристів з Росії.

Рішення буде винесено у вівторок, Про це пише видання Financial Times. Планується призупинення преференційного режиму для росіян під час подання заяви на отримання всіх віз ЄС. Тепер процедура вимагатиме більше документів, зробить їх дорожчими та значно збільшить час очікування.

Заборона на виїзд для росіян. Фото: скриншот Youtube
Заборона на виїзд для росіян. Фото: скриншот Youtube

У країн-членів ЄС немає єдиної думки щодо додаткових заходів, які міг би вжити Брюссель. На даному етапі не розглядається питання про скорочення кількості віз, що видаються росіянам, або повне припинення їх оформлення.

Заборона на виїзд для росіян. Фото: скриншот Youtube
Заборона на виїзд для росіян. Фото: скриншот Youtube

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Наприклад, почесний консул України у Королівстві Нідерланди Карел Бургер Дірвен закликає заборонити росіянам в'їзд до Європи. Його думка з цього приводу:

Поки росіяни мають бажання воювати в Європі, їм нема чого робити тут як туристам, - підкреслив почесний консул.

Він також вважає, що Нідерланди мають терміново запровадити заборону на видачу віз російським туристам.

Ще раніше дев'ять країн перестали видавати росіянам інвестиційні візи: Естонія, Латвія, Данія, Польща, Чехія, Нідерланди, Румунія, Болгарія та Іспанія. Також про заборону видачі віз росіянам повідомляла Литва та деякі інші країни.

Нагадаємо, ми писали, що "супутник Притули" допоможе знайти путіна? Тарологиня вказала на суттєве просування України у війні.

Як повідомляв "Знай.ua" пропагандист Мангушев влаштував стендап із черепом нібито вбитого бійця "Азовсталі": насміхався і закликав винищити Україну.

Також "Знай.ua" інформував, Олексій Данилов розповів, чого Україні не можна робити у будь-якому разі.