Forbes оприлюднили новий рейтинг друзів України, Польща, Естонія, Латвія, США, Литва лідирують на цей час у підтримці України.

За основу підтримки, у рейтингу взяли голосування на Генасамблеї ООН за виведення російських військ, впровадження санкцій проти рф, включення її до переліку ворожих країн тощо.

Допомога Україні. Фото: скриншот Youtube
Допомога Україні. Фото: скриншот Youtube

Forbes проаналізували, чим же ще нам допомагали країни, а гроші — це не єдиний критерій вимірювання підтримки. Також аналізували, хто з країн визнав геноцид рф/срср проти України.

Геноцид визнали 8 із 20 країн рейтингу. Ще 4 зробили це частково, інші — в спільних заявах.

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Російських дипломатів позбулися найбільше у Болгарії. З цієї країни вислали 81 дипломата. Польща – 45, Франція – 41, Німеччина – 40.

Також проаналізували допомогу з біженцями, та суму, яку виділяє країна на цю допомогу.

Найбільшу допомогу виділили США – 44,5 млрд євро. Німеччина – 7,6 млрд євро, Велика Британія – 6,6 млрд євро.

Допомога Україні. Фото: скриншот Youtube
Допомога Україні. Фото: скриншот Youtube

Щодо суми допомоги країни у відсотках до її ВВП, то найбільш щедрими є Естонія – 1,13% від ВВП, Латвія – 1,03% та Польща – 0,88%.

Рейтинг дружніх країн, скриншот Farbes
Рейтинг дружніх країн, скриншот Farbes

Нагадаємо, ми писали, що на росії занили - через санкційний тиск у країни агресора перестали купувати зброю, що може призвести до геополітичної катастрофи.

Як повідомляв "Знай.ua" ексміністр оборони Загороднюк пояснив, чому тягнути не можна та слід використовувати слабкість ворога.

Також "Знай.ua" інформував, що на литовському кордоні росіян питатимуть про Крим, а в Держдумі "неслухняних" позбавлять за це громадянства.