Росіянам можуть незабаром почати влаштовувати іспити на кордонах. Головним питанням стане належність Кримського півострова до України.

Про це повідомив голова Міністерства внутрішніх справ Литви Габріелюс Ландсбергіс.

Вони планують запровадити так званий "іспит" для громадян Росії, і при проходженні кордону запитувати, кому ж на сьогоднішній день належить Кримський півострів. У разі відповіді "російська", громадянин вирушить назад у свою "недогосударство", і Європи їм більше не бачити.

Ґабрієлюс Ландсберґіс, фото: скриншот з вiдео
Ґабрієлюс Ландсберґіс, фото: скриншот з вiдео

Крім того, питання припинення видачі віз росіянам розглядатиметься на регіональному рівні. Тому не виключено, що ще одна лазівка ​​для росіян у цивілізований світ незабаром буде закрита.

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Показати ще

"Передусім ми домагаємося європейського рішення, тому що воно найправильніше з правової точки зору. Якщо його не буде знайдено, цілком можливий пошук регіонального рішення, яке передбачає країни Балтії, Польщу і, швидше за все, Фінляндію", — сказав міністр.

Виїзд за кордон. Фото: скрін youtube
Виїзд за кордон. Фото: скрін youtube

У Кремлі вже встигли відреагувати на подібні заяви і, як завжди, почали загрожувати. Депутати пропонують позбавляти громадянства тих, хто засуджуватиме дії влади Росії, а також "підтримку Заходу заради візи". Така ініціатива пролунала із вуст віце-прем'єра Івана Сухарєва.

Держдума, фото: скріншот із відео
Держдума, фото: скріншот із відео

За його словами, тим, хто проходитиме цю процедуру, можуть бути позбавлені громадянства, або ж буде заборонено в'їзд до Росії.

Нагадаємо, що воїн ЗСУ та його бджоли: черкачанин на фронті притулив бджолиний рій у коробці з-під снарядів

Раніше повідомлялося, що російський ув'язнений вирушив в Україну через "нудьгу" у СІЗО, але швидко про це пошкодував: вже попрощався з життям

Також, окупанти знущаються з наших хлопців навіть після смерті: Володимир Золкін поділився подробицями обміну тіл