Український політик розповів світовим "глядачам" війни про початок російської агресії далекого 2008 року, і яким у результаті буде майбутнє покоління українців.

Секретар РНБО Олексій Данилов продовжує давати інтерв'ю міжнародним засобам масової інформації, щоб дати їм максимально достовірну інформацію щодо того, що відбувається в нашій країні. Цього разу розмова була з польським порталом Wyborcza.

Для одних війна розпочалася рівно в ніч із 23 на 24 лютого, для інших із 2014 року з Кримського півострова. Так вирішив і розпочати діалог польський інтерв'юер, допоки секретар РНБО його не виправив. Насправді все почалося набагато раніше, і путін намагався показати світові свою перевагу, але цього разу цього зробити не вийде.

Олексій Данилов, фото: Twitter
Олексій Данилов, фото: Twitter

"Ми вважаємо, що російська агресія почалася в серпні 2008 року в Грузії. Це була нахабна операція із захоплення частини території Грузії. У 2008 році Путін скинув усі свої маски і заявив, що військовим шляхом змінить кордони країни, встановлені у 1991 році" - каже Олексій Данилов.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Не оминули й тему мирних переговорів. Поступово в західних країнах все частіше починають про це говорити, оскільки вважають, що тільки так може закінчитися. Насправді ж росіянам просто потрібна оперативна пауза. Війська видихнулися, а російський диктатор путін поставив на війну в Україні все, що мав.

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

Україна ніколи не заперечувала своєї готовності сісти за стіл переговорів, проте спочатку для цього мають бути виконані елементарні вимоги.

"Росія має піти з нашої території. Тільки тоді ми можемо почати говорити з ними про щось. Поки вони на нашій території, я не уявляю, про що ми з ними розмовлятимемо. Вони не дають нам жити" - зазначає секретар РНБО, при цьому наголошуючи, що йдеться про межі 1991 року, а не лише до 24 лютого.

Андрій Данилов, фото: Facebook
Андрій Данилов, фото: Facebook

Також насамкінець поговорили про те, якими ж вийдуть українці з цієї війни, і ця тема хвилює багатьох. Народ побачив, що таке жити з урядом, який неможливо купити. Урок був негативним, але досить важливим для нас усіх.

"Ми досі відчуваємо спадщину Радянського Союзу – тоталітарну систему, яка принижувала нашу націю, мову, культуру… Це все важко відродити за один рік. Але моєму молодшому синові 30 років, а старшому 42. Це люди зовсім нової формації. що таке "партія", що таке "комсомол", яке значення мав Мавзолей Леніна, Путін поспішає, бо через два-три роки в Україні буде зовсім нове покоління, яке вільно розмовлятиме англійською і не пам'ятає комунізму, і це буде будувати наше держава" - підсумував Олексій Данилов.

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

Нагадаємо, що росіяни побоюються через майбутній День Незалежності, адже можуть не вижити .

Раніше повідомлялося, що Лукашенко подарує "другій армії світу" білоруську техніку та зброю: загроза наступу різко відпала

Також окупанти перетворили навчальний заклад Мелітополя на бордель — що пропонують за вступ до вузу