Ядерний ризик за останні півроку досяг небувалої точки, і це найнапруженіший момент за останнє десятиліття.

Таку думку з цього приводу висловив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріша на засіданні Ради безпеки. До речі, нещодавно він відвідував Україну, де провів низку зустрічей з нашими політиками, а також Володимиром Зеленським та турецьким президентом.

Антоніо Гутерріш, кадр з відео
Антоніо Гутерріш, кадр з відео

Він вважає, що війна в Україні призвела до того, що ризик ядерного конфлікту досяг найвищої своєї точки за десятиліття. Світ знову опинився у небезпеці через амбіції диктатора.

Тому вже сьогодні треба припинити "брязкання ядерною зброєю", адже це явно ні до чого доброго не приведе, і переможців там не буде.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

ООН, фото: скріншот з відео
ООН, фото: скріншот з відео

Країни, які на сьогоднішній день мають ядерну зброю, зобов'язані взяти на себе зобов'язання не застосовувати її першими. Також вони повинні "запевнити неядерні держави в тому, що не застосовуватимуть або загрожуватимуть застосуванням ядерних озброєнь проти них", як зазначив генсек ООН.

Не оминули і ситуацію навколо Запорізької атомної електростанції, яка повинна буде вирішитися виключно за допомогою діалогу.

Ядерна зброя
Ядерна зброя

"Прихильність діалогу має бути виявлена ​​в ситуації на Запорізькій АЕС. Я знову підтверджую, що ООН має в Україні можливості в галузі безпеки і логістики, щоб забезпечити місію МАГАТЕ з Києва до Запоріжжя", - сказав він.

Нагадаємо, що британських військових можуть почати готувати до війни проти росії: разом із ЗСУ боротимуться проти диктатора

Раніше повідомлялося, що HIMARS підповзає на надувному матраці до Кримського мосту: у мережі показали найбільший жах рашистів

Також, Олексій Арестович пояснив, як опозиція в Україні прагне нашої поразки