ротитанковий ракетний комплекс "BGM-71 TOW" із США, який допоможе очистити землю від ворога буде надано у черговому пакеті допомоги на суму 775 млн доларів.

Чим особливий цей комплекс та які відмінності має зі знайомими нам Javelin та Стугна. Про це у телеграм-каналі Антона Геращенка.

ПТРК BGM-71 TOW від США. Фото: скриншот Youtube
ПТРК BGM-71 TOW від США. Фото: скриншот Youtube

TOW це важкий протитанковий комплекс, який в більшості випадків намагаються встановити на транспорт. Його загальна вага складає 93 кг. Український ПТРК "Стугна-П" разом із ракетою важить 68 кг. Але швидкість польоту в половину перевищує будь-які аналоги – 320 м/с.

Американський BGM-71 TOW є одним з основних ПТРК в армії США. Він належить до другого покоління і є одним з найбільш розповсюджених протитанкових ракетних комплексів у світі, знаходиться на озброєнні більш ніж у 40 країнах світу.

Популярні новини зараз
Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

ПТРК BGM-71 TOW від США. Фото: скриншот Youtube
ПТРК BGM-71 TOW від США. Фото: скриншот Youtube

З появою даного ПТРК можливості ЗСУ можуть суттєво змінитись на краще. Через свою дешевизну цей комплекс поширений у більшості країн світу. Один постріл будує близько 50 тисяч доларів.

Пускова вага - близько 70 кг. Ракета важить 21,5 кг - 22,6 кг, залежно від модифікації. Дальність ураження цілей до 3,75 км. Ракета може пробити до 900 мм динамічного захисту зброї окупантів.

Нагадаємо, ми писали, що батько та син із ЗСУ пліч-о-пліч очищають українську землю від окупантів: разом зібрали чимало трофеїв.

Як повідомляв "Знай.ua" у США не обирають цілей для HIMARS, зброю надали для самооборони: "Крим це Україна".

Також "Знай.ua" інформував, військовий експерт докладно розповів про "народний супутник", і чому він здатний переламати хід війни.