День четверга, 18 серпня, став успішним для України. Ми стали на крок ближчими до перемоги, і все завдяки народу. Спільними зусиллями удалося придбати цілий супутник.

Військовий аналітик Олександр Коваленко в інтерв'ю 24-му каналу розповів, як це змінить ситуацію на фронті.

Нещодавно українські військові отримали супутник ICEYE. Його придбали за гроші, які українці за 2 дні зібрали на "Народний байрактор". Оскільки БПЛА нададуть нам безкоштовно, було прийнято рішення витратити їх на дещо корисніше.

Супутники
Супутники

На думку експерта, не варто вірити тому, що говорить про марність цієї покупки. Все це спроби деморалізувати український народ і є абсолютно дурістю.

Популярні новини зараз
Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Якщо раніше всі дані нам доводилося купувати у партнерів, то зараз ми маємо цілодобовий доступ до них. Не потрібно нікого нічого просити, і заздалегідь узгоджувати плани.

Супутники компанії ICEYE використовують технологію SAR, яка дозволяє сканувати територію у будь-який час доби та будь-якої погоди. Він розпізнає об'єкти будь-якого виду, а також роздає якісні зображення, незважаючи на всі перешкоди.

Олександр Коваленко, фото: скріншот із відео
Олександр Коваленко, фото: скріншот із відео

"Можна буде спроектувати ситуацію на місцевості, незважаючи на будівлю. Високотехнологічна апаратура. Для ЗСУ вона стане в нагоді. Особливо якщо нею можна буде користуватися цілодобово", – зазначив Коваленко.

У цій справі головне оперативність, і тепер усі знімки не приходитимуть із запізненням. Все у наших захисників буде одразу на руках, що не може не тішити.

Нагадаємо, що гелікоптери з дефектами та бронемашини без броні: Кремль посилає окупантів на забій у консервних банках

Раніше повідомлялося, що російські окупанти усвідомили, що трибуналу не уникнути і знищують докази злочинів в Україні .

Також українські захисники тримаються під шаленим артилерійським вогнем: Валерій Залужний повідомив про ситуацію на фронті