Представник Білого Дому в інтерв'ю заявив, що Київ дозволяє Україні приймати рішення самій, які обирати цілі для використання наданої зброї.

За словами представника Білого Дому, повідомляє видання Politico, якщо Україна буде використовувати надану зброю для звільнення Криму, то США будуть не проти, адже Крим це Україна.

Вибухи на складах зброї рф. Фото: скриншот з відео
Вибухи на складах зброї рф. Фото: скриншот з відео

"Звичайно, ми не обираємо цілі, і все, що ми надали, призначене для самооборони. Будь-яка мета, яку вони вирішать переслідувати на суверенній українській землі, за визначенням - самооборона", — заявив представник США.

На уточнююче питання про півострів він підкреслив, що "Крим - це Україна". Також він підкреслив, що прийняття рішень командуванням ЗСУ щодо застосування зброї на суверенній українській території за визначенням є самообороною.

Популярні новини зараз
Ухилянт з ганьби перетворився на бренд: втікачі жартують, українці – лютують Газовики виписують штрафи на десятки тисяч гривень: кому зі споживачів готувати гаманці Вистачить на воду та хліб: кого з пенсіонерів поставлять на межу виживання "Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів
Показати ще

Вибухи на складах зброї рф. Фото: скриншот з відео
Вибухи на складах зброї рф. Фото: скриншот з відео

Також було підкреслено, що США слідкуватиме, щоб зброю, яку надали Україні не використовували для нападу на рф.

Щодо атак України на військові бази Криму, то представники США не раз зазначали, що Крим, це територія суверенної України, і російським військовим базам немає причин, щоб знаходитися в Криму.

Відомо, що на півострові останніми днями відбуваються вибухи, які змусили росіян тікати з загарбаного 8 років тому півострова.

Нагадаємо, ми писали, що представник ГУР пообіцяв два спекотних місяці на фронті найближчим часом.

Як повідомляв "Знай.ua" Олексій Арестович припустив гнівну реакцію Володимира Зеленського після зустрічі з Ердоганом.

Також "Знай.ua" інформував, росіяни не усвідомили помилки Першої чеченської війни, припустилися їх через 30 років в Україні - британська розвідка.