Щодня в український полон здається все більше російських окупантів. Дехто йде сам, а в багатьох просто не було вибору. Другий варіант випав на долю 21-річного хлопця з Калінінградської області.

Ролик із допитом полоненого з'явився на YouTube-каналі українського правозахисника Володимира Золкіна. Там регулярно з'являються нові записи, на яких окупанти та бойовики зізнаються, що вони тут роблять насправді.

Хлопець цього разу розповів, що можна було відмовитись від участі війни, і треба було написати спеціальний рапорт. Однак після цього позбавляють усіх досягнень, і можливо навіть можуть посадити у в'язницю. Мабуть, щоб не втрачати всього цього вони без докору совісті їдуть вбивати українців.

Полонений окупант, фото: скріншот з відео
Полонений окупант, фото: скріншот з відео

У хлопця запитали, чим вони відрізняються від гітлерівської армії, але він не зміг нічого відповісти. Це й не дивно.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Я особливо не знаю навіть. Ваші солдати захищають батьківщину, а ми на неї напали. Я тоді не можу нічого сказати. Просто є ті люди, які не чинили злочину. В армію потрапляють не завжди люди зі здоровою психікою. У нас у військових така. ситуація, що наша робота – вбивати людей” – каже молодий хлопець. Йому лише 21 рік, але він не бачить цілком очевидних речей. Він вважає, що якщо є наказ, то треба вбивати людей, навіть якщо вони не становлять жодної небезпеки.

Російські окупанти. Фото: скрін youtube
Російські окупанти. Фото: скрін youtube

При цьому він йшов сюди навіть не заради грошей, а щоб допомогти своїй державі «звільнити» людей.

Полонений окупант, фото: скріншот з відео
Полонений окупант, фото: скріншот з відео

"Я йшов сюди за ідею, що ми прийшли звільняти "ЛНР" і "ДНР". Нам говорили, що Україна їх утискує. Іде пропаганда, нам просто показували, як на ваших конях виходили діти з німецькими прапорами. Я військовий, я зобов'язаний". виконувати наказ" - підсумував окупант.

Нагадаємо, що Юрій Романенко відреагував на нападки міжнародників у бік України, звинуватили у веденні війни

Раніше повідомлялося, що росіяни вбили двох його побратимів та отримали розплату миттєво: боєць Іван пообіцяв боротися проти ворога до останнього

Також російські пропагандисти звинуватили Київ у загостренні навколо Тайваню .