Стало відомо про те, що в місті Сєвєродонецьк, який днями тимчасово перейшов під контроль російських окупантів, на сьогоднішній день залишається приблизно 7-8 тисяч цивільних.

Про це заявив глава Сєвєродонецької ВЦА Олександр Стрюк.

За його словами, у городян є зараз спосіб виїхати виключно через окуповані території, інших можливостей чи ні, або ж загарбники не дають цього робити.

"Цивільне населення почало виходити з заводу "Азот", як тільки зменшилася кількість обстрілів. Зараз людям необхідно покинути укриття і перебратися в місто або знайти тимчасове житло. Сєвєродонецьк повністю контролюється російськими військами, лінія зіткнення знаходиться на околицях міста, звідки армія РФ намагається штурмувати Лисичанськ" - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Тим часом, замість того, щоб облаштовувати і відновлювати життя в місті, окупанти почали знімати пропагандистські ролики, які повинні будуть показати жителям Росії, як "добре жити" під окупацією. Вони нібито роздають гуманітарну допомогу, однак, вона залишає бажати кращого.

Скрін, відео YouTube Сєвєродонецьк
Скрін, відео YouTube Сєвєродонецьк

Крім того, як раніше заявляв глава міста Сергій Гайдай, місто і зовсім знаходиться на межі гуманітарної катастрофи на межі з голоду. Їжі, яку весь цей час привозили українські волонтери - практично не залишилося, а те, що роздають російські окупанти - зовсім мало. Ось він, "русский мир", якого частина громадян так хотіла.

Сєвєродонецьк. Фото: Telegram
Сєвєродонецьк. Фото: Telegram

Нагадаємо, що полонений окупант, після злочинів у Маріуполі, звернувся до білорусів, усвідомивши за кого їх тримають

Раніше повідомлялося, що в Маріуполі виявили черговий слід російських злочинів - понад 100 тіл лежало в житловому будинку після бомбардувань

ТАКОЖ, СБУ викрила черговий фейк від росіян про "героїчний" вчинок окупанта