Україна може перехопити стратегічну ініціативу, яка кардинально змінить хід війни. Ще одна поразка росіян, яку вони створили своїми руками.

Про це зазначають аналітики з американського Інституту вивчення війни - ISW .

На думку фахівців, сьогодні Україна має можливість перехопити стратегічну ініціативу, і командування Росії не знає, що з цим робити. Їм доводиться перерозподіляти сили, і цим змінювати пріоритети.

Карта бойових дій, фото: ISW
Карта бойових дій, фото: ISW

Все частіше росіяни перекидають особовий склад та техніку в Херсонську та Запорізьку області, і пов'язано це з контрнаступом ЗСУ. Їдуть війська зі Слов'янська та Сіверська. Аналітики зазначили, що найімовірніше це не матиме успіху, і ЗСУ впораються з цією провокацією.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Карта бойових дій, фото: ISW
Карта бойових дій, фото: ISW

"Російські сили раніше відводили або призупиняли наступальні операції на Харків і на південному напрямку, щоб зробити пріоритетним захоплення Луганської області, але вони зробили це за власною ініціативою, виходячи з пріоритетів їхніх командирів, що змінюються. Російські сили в даному випадку, схоже, реагують на загрозу українському. контрнаступ у Херсонській області, а не свідомо обирають цілі, на яких зосередити свої зусилля", - зазначають експерти.

Карта бойових дій, фото: ISW
Карта бойових дій, фото: ISW

Після того, як ворожі війська були відбиті з Київської та інших північних областей, вони могли вільно зосередитись лише на Донбасі, але тепер ситуація змінилася. Україна може зламати перебіг війни через невизначеність загарбників.

"Підготовка України до контрнаступу в Херсоні та початкові операції цього контрнаступу у поєднанні з різким ослабленням російських сил загалом, мабуть, вперше дозволяють Україні розпочати активно формувати хід війни", - йдеться у звіті.

Карта бойових дій, фото: ISW
Карта бойових дій, фото: ISW

Нагадаємо, що росіяни вбили двох його побратимів та отримали розплату миттєво: боєць Іван пообіцяв боротися проти ворога до останнього

Раніше повідомлялося, що російські пропагандисти звинуватили Київ у загостренні навколо Тайваню.

Також, Кремль наказав "кадировцям" стріляти в спини солдатів, щоб не допустити відступу на Херсонщині