Україна збирається звільняти Херсон найближчим часом, а російські окупанти провели провальні наступного разу наступальні операції.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Українські захисники продовжують створювати необхідні умови для контрнаступу на територію тимчасово окупованого Херсона.

Карта бойових дій, фото: ISW
Карта бойових дій, фото: ISW

Російські окупанти намагалися це зупинити, і розпочали наступальну операцію на північному заході Херсонської області, але, як зазвичай це буває, вони знову зазнали поразки.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

"Українське Південне оперативне командування додало, що російські війська завдали ракетних ударів по житловій інфраструктурі в Нечаянному (приблизно за 33 км на захід від Миколаєва), але російські Telegram-канали стверджували, що російські ракети завдали удару по українських позиціях", - йдеться у повідомленні. ISW.

ВСУ, фото: Facebook
ВСУ, фото: Facebook

Також, виходячи із супутникових знімків, можна зробити висновки, що ЗСУ завдали ударів по ворожих позиціях у районі Херсонського аеропорту.

Сподіватимемося, що Херсон буде справді звільнений найближчим часом, і люди знову заживуть на мирній землі, не боячись чергової російської агресії.

ВСУ, фото: Facebook
ВСУ, фото: Facebook

Експерти також зазначають, що росія взяла зараз паузу і намагається мобілізувати свою економіку для тривалої війни.

"Міністерство оборони Росії щодня заявляло про територіальні досягнення з початку війни, але не заявляло про жодну нову територію або переміщення наземних сил після завершення оточення Лисичанська 3 липня", – йдеться у звіті ISW за 6 липня.

Херсон, фото: скріншот з відео
Херсон, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, що Україна переможе росію після краху Імператора – Володимир Зеленський дізнався, що потрібно точно пройти нашій країні

Раніше повідомлялося, що російський окупант впав в істерику від побачених реалій війни

Також російським окупантам планують заборонити продавати алкоголь на захоплених територіях .