Воїнів ЗСУ постачають бойових техніків не лише країни-партнери, а й самі російські окупанти. "Лендліз" від загарбників розпочався ще в перші дні війни і продовжується досі. Про це розповідають бійці 93-го ОМБр Холодний Яр у соцмережі facebook.

Українські захисники зазначають, що потік російської трофейної техніки зменшився, якщо порівнювати з першими місяцями вторгнення, але не припиняється. На жаль, не всі екземпляри потрапляють до рук воїнів в ідеальному стані, але все лагодиться і стає на захист держави від окупантів.

ЗСУ. Фото: скрін youtube
ЗСУ. Фото: скрін youtube

Так, бійці ЗСУ похвалилися, що серед іншого їм вдалося отримати бойову техніку суто російського виробництва - "Нону" на базі бронетранспортера БТР-80 з мінометною установкою. Машина вже скоро буде готова знову піти у бій, але вже на боці ЗСУ. Трапляються й інші цікаві трофеї, наприклад така новинка, як "Басурманин".

"Басурманин". Фото: скрін youtube
"Басурманин". Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

"Ще нам трапилася така новинка російського виробництва як "Басурманин". Це БМП-1 як база, а на цій машині замість башти встановлюється модуль, як на БТР-82. Скоріш за все, днищем машина зачепила міну. Від вибуху двигун відкинуло на декілька метрів. Ми відновили модуль "Басурманина". Зараз ми очікуємо корпус від БМП-1, щоб встановити на нього вогневу систему та зробити українського "Басурманина"", - поділилися бійці.

Українські захисники наголосили, що у багатьох випадках окупанти кидали техніку, яка не вимагала особливого ремонту, але виходила з ладу у бою, бо довго перебувала на "консервації" і не обслуговувалась.

Раніше Знай писав, ексканцлер Німеччини Шредер знову довів вірність шаленому диктатору.

Також ми повідомляли, харків'яни готуються зустрічати новий наступ російських окупантів з усіма "почестями": "Від безсилля продовжують терор".

Крім того, ми писали, Україна зможе повернути Херсон у найближчі місяць-два: Том Купер.