Том Купер, військовий аналітик, який робить свої висновки черпаючи всю наявну інформацію, включно з супутниковими знімками, впевнений, що українська армія невдовзі зможе деокупувати Херсон.

Враховуючи те, що було влучено по Антонівському мосту та залізничному, який веде до Херсону, і кудою росія постачала озброєння, а також регулярне знищення складів боєприпасів окупантів, Том Купер вважає, що до Херсона буде легше дістатися із заходу, чи із півночі, чи звідки завгодно. Про це аналітик розповів "Суспільному".

Розбита техніка ворога. Фото: скриншот Telegram
Розбита техніка ворога. Фото: скриншот Telegram

Аналітик зазначає, що у разі, якщо українці зможуть тримати росіян на Херсонщині під тиском, це може змусити їх втікати.

Дехто вважає, що треба бити по мостах на південь від Запоріжжя, тих, які ведуть до Криму. Росіяни посилили там 58-му загальновійськову армію. Але, іморвіно, таку операцію Україні було б важко провести успішно. Тож те, що Україна робить зараз — найкраще і дуже перспективне рішення. Якщо українці продовжуватимуть тримати росіян у Херсонській області під тиском, то це може змусити їх втекти, або здатися, або прийняти подібне інше рішення. Це зруйнує план путіна щодо анексії й приєднання Херсонщини до росії. Запобігти цьому надзвичайно важливо. Том Купер

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Антонівський міст. Фото: скриншот Twitter
Антонівський міст. Фото: скриншот Twitter

Також Том Купер заявив, що в Україні ще замало західної зброї, щоб перемогти слід мати набагато більше.

Я вважаю, що необхідно ще приблизно стільки ж, скільки ви вже отримали, щоб остаточно зупинити росіян. Том Купер

Нагадаємо, ми писали, що Азовці показали, як нищать техніку та зброю окупантів — вантажівки з боєкомплектом злетіли в повітря.

Як повідомляв "Знай.ua" американці були здивовані: кожна ракета HIMARS завдає непоправної шкоди російській армії.

Також "Знай.ua" інформував, Арестович розповів, де загарбники накопичили рекордну кількість сил - але це їм не допомогло.