Війна, яку розпочав путін 24 лютого проти українського народу триває, попри те, що у ворога перевага у озброєні та живій силі, ЗСУ поступово витісняють окупантів з зайнятих нахрапом територій.

Командувач ОК "Південь" генерал-майор Андрій Ковальчук, розповів як працюють нові системи HIMARS в Україні для онлайн видання Tablet Magazine.

Вистріл з HIMARS. Фото: скриншот Telegram
Вистріл з HIMARS. Фото: скриншот Telegram

Кожна ракета HIMARS потрапляє у заплановану мету, це злить ворога та демонструє союзникам майстерність українських воїнів.

"Кожна ракета знищує міст або склад боєприпасів. Наші союзники також побачили величезну економічну ефективність у тому, як ми використовуємо ракети. Кожна випущена ракета знищує набагато більше своєї вартості в російській техніці чи боєприпасах", - зазначив командувач.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Генерал похвалився, що навіть американці були здивовані наскільки влучно та майстерно навчились керувати системами ЗСУ.

У нас ще не було втрат жодної з систем HIMARS. Це демонструє, наскільки добре ми швидко навчилися їх використовувати. Навіть американці були здивовані тим, наскільки ефективно ми використали ці системи. додав генерал.

Також він зазначив, що у порівнянні з ефективністю українців, дивують витрати росііян, які випускають високоточні ракети, та завдають мінімальної шкоди.

Взяти один лише острів Зміїний, де було втрачено велика кількість обладнання, та затонулий російський флагманський корабель "Москва".

Раніше ми повідомляли, що ЗСУ відтискають ворога, вже відбили близько 50 населених пунктів на Херсонщині: тікають та нищать все навкруги.

Нагадаємо, ми писали, що росіянам, які намагаються переглянути фільм, крутять відео про злочини оккупантів: геніальна ідея нашого співвітчизника.

Також "Знай.ua" інформував, що мобілізований студент із "ДНР" розповів, чому умови українського полону кращі в рази російської армії.