Родичі бійців полку "Азов", які вже кілька місяців перебувають у росіян у полоні, вирішили висловитися про роботу "Червоного Хреста" та ООН.

Про це в ефірі Радіо Свобода розповіла Сандра Кротевич, член Асоціації сімей захисників Азовсталі. Вона є сестрою начальника штабу полку "Азов" Богдана Кротевича, котрий також у полоні.

Бійці полку Азов. Фото: скриншот Facaebook
Бійці полку Азов. Фото: скриншот Facaebook

Вона та інші близькі наших бійців незадоволена тим, як цим питанням займається ООН та "Червоний хрест". Вона вважає, що це питання можна було давно вирішити, якби вони хоча б намагалися, а так доля військових невідома, і російські окупанти продовжують влаштовувати провокації.

"До ООН та Червоного Хреста у нас дуже багато претензій. Вони взагалі нічого не роблять. Червоний Хрест досі не повідомив, скільки людей загинуло, скільки перебуває в донецьких лікарнях на непідконтрольній території. Як вони повертатимуть загиблих хлопців — нам також невідомо. Ми чекаємо на відповідь від Червоного Хреста. Ми дуже обурені. Вони нам обіцяли, вони хлопцям обіцяли, що хлопці повернуться живими, але вони своїх зобов'язань не дотримали", — сказала Сандра Кротевич.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Полк "Азов", фото: скріншот з відео
Полк "Азов", фото: скріншот з відео

Саме тому зараз вони всі планують зайнятися питанням, яке стосуватиметься відставки голови Міжнародного комітету "Червоного Хреста". Відповідний документ буде готовий найближчим часом.

"Така організація не може фінансуватися всім світом, тому що вона не виконує зобов'язань щодо конвенцій, які вона повинна виконувати. Я за 72 дні від Червоного Хреста не почула, чи живий у мене брат і де він перебуває", - додала із сестра полоненого бійця. .

Воїн з Азова. Фото: Telegram
Воїн з Азова. Фото: Telegram

Сподіваємося, що ця ситуація незабаром вирішиться, і всі повернуться додому до своїх родин, а головне – живі та неушкоджені.

Третя світова ще ніколи не була так близько: Китай перекидає військову техніку у бік Тайваню .

Раніше повідомлялося, що в поліції розкрили правду про бої з окупантами наприкінці лютого: чи справді російські танки були у Києві

Також могла відмовитися від служби, але пішла захищати Батьківщину: молода мама вразила безстрашністю