Президент Польщі Анджей Дуда продовжує у всіх сферах підтримувати Україну, і цим засуджує російську агресію. Цього разу він порівняв окупантів із німецькими фашистами.

Висловився польський лідер під час відкриття виставки у столиці, яка називається "Варшава – Маріуполь міста руїн, міста боротьби, міста надії".

На його думку, російські окупанти сьогодні не дуже відрізняються від німецьких нацистів часів Другої світової війни. Вони вчиняють однакові злочини, за що їх не люблять у всьому цивілізованому світі.

Анджей Дуда. Фото: скриншот YouTube
Анджей Дуда. Фото: скриншот YouTube

Також Анджей Дуда провів аналогію Маріуполя з Варшавою 79 років тому. Злочини Адольфа Гітлера та Володимира Путіна однаково жорстокі, і обов'язково за це другий має бути покараний.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Те, що сталося тут, у Варшаві, під час Другої світової війни, коли тут точилися бої, а німці бездушно вбивали громадянських жителів столиці, і, на жаль, російська агресія проти України сьогодні – однаково жорстокі", - наголосив лідер Польщі.

Зруйнований Маріуполь. Фото: Youtube
Зруйнований Маріуполь. Фото: Youtube

Навіть на фотографіях, які представлені на виставці, можна побачити подібності сучасного Маріуполя з Варшавою 1944 року, і це дуже пригнічує. Стільки болю заради того, щоби привласнити собі чужу територію. Росію обов'язково маємо за це покарати.

Виставка у Варшаві, фото: скріншот із відео
Виставка у Варшаві, фото: скріншот із відео

"Наскільки подібні ці зображення, як схожа грубість тих, хто вбиває, руйнує, знищує життя безневинних людей", - сказав Анджей Дуда.

Анджей Дуда та Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua
Анджей Дуда та Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Нагадаємо, що з початком російської агресії польські друзі почали старанно підтримувати нас. Якщо раніше відносини між країнами не можна було назвати дружніми, то зараз це кардинально змінилося, за що їм величезна подяка. Саме Польща прийняла найбільшу кількість біженців за п'ять місяців.

Виставка у Варшаві, фото: скріншот із відео
Виставка у Варшаві, фото: скріншот із відео

Нагадаємо, що на "Ладу" не вистачить, а раз сходити до магазину: на росії за безцінь торгують медалями за війну в Україні

Раніше повідомлялося, що в поліції розкрили правду про бої з окупантами наприкінці лютого: чи справді російські танки були у Києві

Також, Георгій Тука закликав українських військових обстріляти територію ворога, маємо повне моральне право