Більшість українців підтримують створення візового режиму з росією. Не хочуть, щоб їхні громадяни вільно відвідували нашу країну після агресії.

Про це стало відомо завдяки результатам опитування, яке провів Київський міжнародний інститут соціології (КМІС). Проводили його з 6 по 20 липня цього року.

Опитування показало, що більшість українців на сьогоднішній день вважають, що нам обов'язково потрібно створити візовий режим з росією. Але знайшлися й ті, хто не проти бачити їхніх громадян на нашій землі.

"79% вважають, що між Україною та Росією мають бути закриті кордони з візами та митницями. Тільки 11% вважають, що обидві країни мають бути незалежними, але дружніми державами з відкритими кордонами без віз та митниць. Також лише 1% респондентів виступають за об'єднання". в одну державу" - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Ще у лютому цього року лише 44% опитаних українців вважали, що нам необхідний візовий режим із росією, менше половини. Нині ж, на шостий місяць повномасштабної війни усвідомлених громадян стало майже наполовину більше. Вони не хочуть бачити тут людей, котрі навіть побічно пов'язані з тією агресією, яка щодня відбувається на нашій землі.

З 48% до 11% зменшилася кількість тих, хто вважає, що нам потрібно зберегти дружбу із сусідніми державами, навіть незважаючи на всю ту агресію та теракти, які вони роблять.

Ну, і найцікавіше. У лютому було близько 5% людей, які хотіли об'єднатися в одну країну, тепер таких лише 1%.

Опубліковані графіки також говорять про те, що ще у лютому люди із південних та східних областей хотіли "дружби". Проте, зараз, після загрози окупації, їхня думка кардинально змінилася.

Нагадаємо, що партизанський рух на окупованих українських територіях отримає відчутне посилення

Раніше повідомлялося, що пропагандист Соловйов з депутатом Держдуми почали ділити Україну на благо економіки Росії: фантазія розігралася не на жарт

Також російське ППО над Херсоном збило окупантський вертоліт, який обстріляв позиції агресора .