Стало відомо про те, чи були російські танки на території Києва у лютому цього року. Через півроку українцям вирішили розкрити правду про запеклі бої.

Про це розповів в інтерв'ю Дмитру Гордону начальник Департаменту патрульної поліції України Євген Жуков, якого багато хто знає з позивного "Маршал".

Раніше неофіційно з'являлася періодично інформація про те, що у лютому в районі Оболоні та станції метро «Берестейська» фіксували ворожі танки. Насправді це була дезінформація.

"Танки, напевно, були наші, так. Бо якби тут вони закріпилися на якійсь вулиці на бронетехніці - ми могли б дуже довго їх відбивати. Тому що найголовніше - залетіти до міста та закріпитися, як вони залетіли до Київської області. , там де не вистачило сил та коштів зупинити це навалу", - зазначив Євген Жуков.

Популярні новини зараз
Для ФОП вступили у дію нові правила Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Тому можна з упевненістю сказати, що це були наші танки і росіяни на своїй техніці не зуміли дійти до Києва. Також було підтверджено факт загибелі київських захисників через стрілянину в лютому-березні, однак точної кількості жертв ніхто не став називати.

Євгеній Жуков
Євгеній Жуков

"Реально були такі факти, що одні підрозділи плутали і стріляли по інших підрозділах. Але були факти, що були знищені реальні диверсійні групи супротивника. Тому що вони на вертольотах сюди прилітали, у цивільних. впроваджуватися до лав ЗСУ", - додав чоловік.

На щастя, вже на початку квітня всі північні області було звільнено від росіян, тому приводів для занепокоєння поменшало. Однак все одно зберігається висока небезпека ракетних ударів, а також з'являються чутки про повернення росіян разом із білорусами, але точних доказів немає.

Нагадаємо, що ще на крок ближче до перемоги: в Україну прибули САУ "Проміньники" від шведських партнерів, і миттєво здатні знищити окупантів

Раніше повідомлялося, що росіяни бояться контратак ЗСУ та марно накопичують сили біля Херсона — немає ні людей, ні танків

Також, на Херсонщині завдяки HIMARS окупанти перетворилися на пил — їхали атакувати Миколаїв