Кандидат на посаду прем'єр-міністра Великої Британії Ліз Трасс розповіла про свою відданість українському народу і пообіцяла стати гідною заміною Борису Джонсону.

Про це повідомив портал Reuters .

Через несподівану відставку Бориса Джонсона з посади прем'єр-міністра, у Великій Британії почали готуватися до нових виборів. Це досить небезпечно стало для України, адже країна славилася своєю допомогою та підтримкою ЗСУ та Володимира Зеленського останні півроку.

Ліз трас, фото з вільних джерел
Ліз трас, фото з вільних джерел

Однак, якщо виграє Міністр закордонних справ Ліз Трасс, то підстав для занепокоєння не повинно бути. Принаймні вона сама це стверджує, і хоче стати "найбільшим другом України".

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

"Як прем'єр-міністр я буду найбільшим другом України - слідуючи стопам Бориса Джонсона - і буду повністю віддана тому, щоб Путін зазнав поразки в Україні та зазнав стратегічної поразки, і щоб Росія була обмежена в майбутньому", - заявила вона.

Борис Джонсон, фото: скріншот із відео
Борис Джонсон, фото: скріншот із відео

На посаді міністра закордонних справ вона контролювала запровадження санкцій проти росії та влади, а тепер наголосила на готовності продовжувати надавати допомогу Україні. Насамперед у разі перемоги вона хоче зателефонувати Володимиру Зеленському.

"Цей конфлікт знаходиться на волосині, і зараз не час говорити про поступки та компроміси жахливому диктатору... Я кандидат, якому британський народ може довіряти щодо України, і якому вони можуть довірити захистити нашу свободу вдома і за кордоном", - додала вона .

Ліз трас, фото з вільних джерел
Ліз трас, фото з вільних джерел

Її конкурентом став колишній міністр фінансів Ріші Сунак.

Нагадаємо, що обмежені не лише розумові здібності: російським окупантам виділили ресурсів максимум на два наступи .

Раніше повідомлялося, що у США підтримали передачу Україні ракет великої дальності: HIMARS виходить на полювання

Також, Олексій Арестович пояснив, як відбуватиметься контрнаступ ЗСУ у Херсоні: у окупантів є лише три варіанти, щоб вижити