Стало вiдомо, що зараз планують робити російські окупанти на території України. Встигли зробити аж дві помилки стратегічного масштабу.

Про це повідомив радник глави Офісу президента України Олексій Арестович під час розмови з російським правозахисником та журналістом Марком Фейгіним.

За його словами, росіяни знову припустилися помилки стратегічного масштабу. Йдеться про перегрупування військ.

"Я ризикну висловити припущення, що у Кремлі ухвалили стратегічне рішення і відмовилися від захоплення Донецької області на даному етапі. Переходять до стратегічної оборони, тобто оборонятимуться по всій лінії фронту", - сказав він.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

При цьому, поки що до кінця не зрозуміло, чи росіяни стають у стратегічну оборону, чи ще намагатимуться завдавати ударів для ослаблення потенціалу українських захисників, щоб перешкодити контрнаступу.

Це вони роблять для того, щоб змусити Україну розпочати мирні переговори, і цим створити так званий "Мінськ 3". Це буде певною мірою «корейський сценарій», або іншими словами - заморожений конфлікт.

Олексій Арестович, фото: Instagram
Олексій Арестович, фото: Instagram

В Офісі президента одразу сказали, що такий варіант тут нікого не влаштовує, і боротимемося до останнього.

Також у окупантів не йдеться вже ніякої мови про захоплення нових територій, вони лише хочуть зберегти те, що тимчасово мають. Саме тому переміщення військ дуже велика помилка з їхнього боку.

"Вони нарешті зробили помилку стратегічного масштабу. Першою стратегічною помилкою була сама війна, а ось тепер друга", – додав Олексій Арестович.

Нагадаємо, що пропагандисти розлютуються: Борис Джонсон може стати новим генсеком НАТО, допомоги для України стане ще більше

Раніше повідомлялося, що ЗСУ завдали руйнівного удару по Антонівському мосту в Херсоні, тепер рух неможливий: у пропагандистів тремтить голос

Також, ЗРК Stormer HVM та німецькі ЗСУ Gepard вже роблять боляче російським загарбникам на полі бою: бачать усі ворожі цілі з будь-якої відстані